Ansluta till ett virtuellt privat nätverk (VPN)

Lägg till virtuella privata nätverk (VPN) så att du kan ansluta och komma åt resurser inuti ett skyddat lokalt nätverk, t.ex. ditt företagsnätverk.

Innan du kan ansluta till din organisations lokala nätverk, kan du bli ombedd att:
  • Installera säkerhetscertifikat
  • Ange dina inloggningsuppgifter
  • Ladda ner och installera ett erforderligt VPN-program på HTC Desire X

Kontakta din nätverksadministratör för detaljer. Dessutom måste HTC Desire X först upprätta en Wi-Fi eller dataanslutning innan du kan starta en VPN-anslutning.

Lägga till en VPN-anslutning

Viktigt: Du måste först ange en PIN-kod eller ett lösenord för skärmlåset innan du kan använda uppgiftslagret och ställa in VPN.
  1. Öppna meddelandepanelen och tryck sedan på .
  2. Under Trådlöst och nätverk, tryck på Mer.
  3. Tryck på VPN > Lägg till VPN-profil.
  4. Ange VPN-inställningarna och konfigurera dem enligt den säkerhetsinformation som nätverksadministratören gav dig.
  5. Tryck på Spara.
VPN läggs då till i delen VPN-nätverk av skärmen VPN-inställningar.

Ansluta till ett VPN

1. Öppna meddelandepanelen och tryck sedan på .
  2. Under Trådlöst och nätverk, tryck på Mer.
  3. Tryck på VPN.
  4. Tryck på det VPN som du vill ansluta till.
  5. Ange inloggningsuppgifterna och tryck sedan på Anslut. När du är ansluten visas VPN-anslutningsikonen i meddelandefältet på statusfältet.
Sedan kan du öppna webbläsaren för att komma åt resurser som t.ex. företagsnätverkets intranät.

Koppla från en VPN-anslutning

1. Öppna Meddelandepanelen.
  2. Tryck på VPN-anslutningen för att återgå till skärmen VPN-inställningar och tryck sedan på VPN-anslutningen för att koppla från den.