KOMMA IGÅNG
Batteri
KOMMA IGÅNG

Batteri

Telefonen använder ett laddningsbart batteri. Använd bara de originalbatterier och tillbehör som levererades med telefonen eller utbytesdelar som rekommenderas av oss.

Hur länge batteriet räcker innan det behöver laddas beror på hur du använder telefonen. Det handlar bland annat om vilka funktioner och tillbehör du använder (om du exempelvis lämnar Bluetoothanslutningen på så drar det mer ström). Att ringa långa telefonsamtal och surfa mycket drar mycket batteri. Tänk även på var du befinner dig: svag mottagning från mobilnätet och extrema temperaturförhållanden gör att batteriet arbetar hårdare.

Ta ut batteriet

Viktigt: Precis efter att du har tagit ut telefonen ur kartongen för första gången får du inte glömma att avlägsna den tunna filmen som sitter runt batteriet inuti telefonen.
  1. Ha telefonen avstängd och fatta ett stadigt grepp om den med framsidan vänd nedåt.
  2. Lyft upp luckan till batterifacket från den lilla öppningen på telefonens vänstra sida med tummen eller ett finger.
  3. Dra ut batteriet från batterifacket.

Sätta i batteriet

1. Håll telefonen i ett stadigt grepp med framsidan vänd nedåt.
  2. Lyft upp luckan till batterifacket från den lilla öppningen på telefonens vänstra sida med tummen eller ett finger.
  3. Sätt i batteriet (med de blottade kopparkontakterna först) i batterifacket.
  4. Sätt tillbaka luckan på batterifacket och tryck in batteriet hela vägen in.
  5. Tryck nedåt på luckans alla sidor för att låsa den på plats.
Viktigt: Telefonens antenner för Bluetooth och Wi-Fi sitter under locket till batterifacket. Vi rekommenderar att du förankrar luckan till batterifacket i telefonen för att få en starkare Bluetooth eller Wi-Fi-anslutning.

Ladda batteriet

Batteriet är delvis laddat vid leverans. Du bör ladda batteriet innan du slår på och använder telefonen. Vissa batterier fungerar bäst när de har laddats fullständigt och sedan laddats ur flera gånger.
Obs!: Som en säkerhetsåtgärd slutar batteriet att laddas om det överhettas.
Viktigt:
  • Telefonen får endast laddas med den medföljande nätadaptern och USB-synkkabeln.
  • Ta inte ut batteriet ur telefonen medan det laddas med nät- eller biladaptern.
  1. Anslut strömadaptern till telefonens USB-ingång.
  2. Koppla in nätadaptern till ett vägguttag för att börja ladda batteriet.
Medan batteriet laddas lyser meddelandelysdioden med fast rött sken. Lampan lyser grönt när telefonen är fulladdad.

När batteriet laddas medan telefonen är påslagen visas en laddningsikon i statusfältet på telefonen. När batteriet är helt laddat ändras laddningsikonen till en full batteriikon .

*Skriv in din kommentar här …
htc-desire-hd