Skydda telefonen med ett skärmlås, PIN-kod eller lösenord
Inställningar & tjänster

Skydda telefonen med ett skärmlås, PIN-kod eller lösenord

Skydda din privata information och förhindra andra från att använda telefonen utan ditt tillstånd genom att ställa in ett grafiskt lösenord till skärmlåset, en PIN-kod eller ett lösenord.

Skärmlåset begär lösenord varje gång telefonen slås på, och efter en viss tids inaktivitet.

1. Från startsidan trycker du på MENU och trycker sedan på Inställningar > Säkerhet.
  2. Tryck på Ställ in skärmlåset.
  3. Tryck på något av följande:
    Ingen Inaktivera skärmlåset du skapade.
    Grafiskt lösenord Ställ in ett grafiskt lösenord enligt anvisningarna på skärmen.
    PIN Ställ in ett numeriskt lösenord på minst fyra siffror.
    Lösenord Ställ in ett alfanumeriskt lösenord.
  4. På skärmen Säkerhet trycker du på Lås telefon efter och ange hur lång inaktivitetstid som ska gå innan skärmlåset aktiveras.
    Tips: Du kan även avmarkera Anv. synligt graf. lös. på skärmen Säkerhet om du inte vill att det grafiska lösenordet ska visas medan du ritar upp det.

Ändra skärmlåset

1. Från startsidan trycker du på MENU och trycker sedan på Inställningar > Säkerhet.
  2. Tryck på Ändra skärmlåset.
  3. Skriv in ditt aktuella skärmlås för att bekräfta att du vill ändra det.
  4. Välj en annan skärmlåstyp och ange sedan det nya grafiska lösenordet, PIN-koden eller lösenordet. Du kan också trycka på Ingen om du inte vill använda skärmlås.

Har du glömt det grafiska lösenordet?

Om du har glömt bort det grafiska lösenordet för skärmen har du upp till fem försök på dig för att försöka låsa upp telefonen.

Om du misslyckas kan du låsa upp telefonen genom att ange användarnamnet och lösenordet till ditt Google-konto.

1. På upplåsningsskärmen anger du det grafiska lösenordet.
  2. När du efter det femte försöket uppmanas vänta i 30 sekunder trycker du på OK.
  3. Om skärmen stängs av trycker du på knappen STRÖM för att slå på skärmen igen och trycker på fältet på låsskärmen och för fingret nedåt för att låsa upp skärmen.
  4. Tryck på knappen Glömt ditt grafiska lösenord? längst ned till höger när den visas.
  5. Ange namn och lösenord för ditt Google-konto och tryck på Logga in. Sedan blir du ombedd att skapa ett nytt grafiskt lösenord. Om du inte längre vill göra så trycker du på Avbryt.

*Skriv in din kommentar här …
htc-desire-hd