Läsa e-böcker
Ska du ut på långresa? Ta med dig lektyr som räcker resan ut med Läsare.

Läsa e-böcker

Börja samla ihop till ditt eget bibliotek med bästsäljare och klassiker i din telefon. Använd programmet Reader för att läsa och ladda ned e-böcker från onlinebokhandeln Kobo.

Vi bjuder på några e-böcker som du kan testa. Om du vill söka efter fler titlar på Kobo måste du vara ansluten till Internet.

1. Från startsidan trycker du på > Reader. På huvudskärmen för Reader hittar du miniatyrer av dina senast lästa och nedladdade e-böcker.
  2. För fingret åt vänster eller höger över skärmen för att bläddra genom tillgängliga e-böcker. Du kan också trycka på för att bläddra genom dessa e-böcker i biblioteket.
  3. Tryck på en e-bok för att öppna den.
  4. För fingret åt vänster eller höger för att vända sidor i e-boken.
  5. Du zoomar in eller ut genom att placera tummen och pekfingret på sidan och sedan klämma ihop eller dra isär dem.
  6. Vänd telefonen på sidan om du vill visa liggande läge.
  7. Tryck var som helst på skärmen för att använda följande kontroller:
    Hoppa snabbt mellan kapitel genom att dra skjutreglaget.
    Visa innehållsförteckningen och dina bokmärkta sidor. Du kan även se kommentarer och markeringar som du gjort i e-boken.
    Lägga till ett bokmärke.
    Ändra teckenstorleken.
    Rekommendera e-boken till dina vänner. Du kan dela boktiteln i dina sociala nätverk eller skicka den via SMS eller e-post.
  8. När du har läst klart trycker du på TILLBAKA för att stänga e-boken.
Obs!: När du öppnar en e-bok som du redan läst i så visas den sida som du hade öppen senast.

Söka inuti en e-bok

1. Medan du läser en e-bok trycker du på SÖK.
  2. Skriv in ordet eller orden som du vill söka efter.
  3. Tryck på . En lista visas över kapitel som innehåller sökträffar.
  4. Tryck på ett kapitel för att förhandsgranska träffarna som visas.
  5. Tryck på en träff för att gå till sidan som innehåller texten du söker efter.
Tips: Vill du söka vidare på webben? Markera bara det aktuella textavsnittet och tryck sedan på Slå upp snabbt.

Lägga till en kommentar eller markera ett valt stycke text

Har du hittat ett intressant citat eller ett faktum du inte kände till? Skriv en kommentar eller gör en markering.

1. Tryck på och håll ned ett ord och dra sedan start- och slutmarkörerna för att markera den omgivande texten.
  2. I fönsterlisten:
    Tryck Till
    Markera Markera vald text med ditt färgval.
    Ny kommentar

Lägg till en kort kommentar eller anmärkning.

Visa kommentarer och markeringar du skapat

1. Tryck var som helst i den e-bok du läser och tryck sedan på .
  2. Gå till fliken Kommentarer eller Markeringar för att visa önskad information.

Ladda ned en e-bok

Botanisera i bokhandeln och välj mellan hundra tillgängliga titlar för nedladdning.

Du måste ha:
  1. Om du inte har loggat in på Kobo och Adobe ID-konton trycker du på MENU och sedan på Konton för att logga in.
  2. På huvudskärmen för Reader trycker du på .
  3. På fliken e-böcker av Kobo gör du något av följande för att hitta en bok:
    • Tryck på en kategori för att se tillgängliga boktitlar.
    • Visa fler kategorier. Tryck på MENU och tryck sedan på Bläddra eller Upptäck.
    • Tryck på SÖK för att hitta en specifik boktitel eller författare.
  4. Tryck på den e-bok som du vill hämta.

Information om e-boken visas, t.ex. priset, en sammanfattning av handlingen och bedömningar.

5. Tryck på för att göra en beställning.
  6. Ange din inköpsinformation och tryck sedan på Köp.
  7. Tryck på för att hämta e-boken. När hämtningen är slutförd hittar du e-boken i ditt bibliotek.
Tips:
  • När du har använt Kobo en gång för att köpa en ebok kommer telefonen ihåg dina faktureringsuppgifter så du behöver inte ange dem nästa gång.
  • Om du tidigare har köpt e-böcker från Kobo med datorn går du till fliken Tillgängliga för hämtning i Reader för att ladda ned dem till telefonen.

Om widgeten Min hylla

Använd widgeten Min hylla för att snabbt öppna dina e-böcker direkt från startsidan.