Twitter på din telefon via Peep

Du kan skicka och läsa tweets, skicka och ta emot direktmeddelanden, sök efter nya Twitter-användare att följa med hjälp av programmet Peep. Peep är en Twitter -klient som gör det möjligt för dig att använda twitter på din telefon. Du kan också länga dina kontakter i Kontakter till deras Twitter -profiler (om du följer dem).
Om du inte loggat in på dittTwitter -konto när du först satte på telefonen, kan du göra något av följande:
  • Logga in på ditt Twitter-konto från Peep. På startsidan trycker du på > Peep och följer sedan anvisningarna på skärmen.
  • Lägg till kontot Twitter för HTC Sense i Inställningar > Konton och synkronisering.
Obs!: Twitter för HTC Sense och Peep använder samma inloggningsuppgifter. Detta betyder att när du använder Peep på din telefon för twitter, kan du också länka dina kontakter till deras Twitter -profiler via Twitter för HTC Sense.
Från startsidan trycker du på > Peep. Peep öppnas på fliken Alla tweets.
Tryck för att skriva och skicka en tweet.
Tryck på en persons namn för att kolla profiluppgifter och alla hans eller hennes tweets.
Om du har länkat kontakten i Kontakter trycker du på bilden eller ikonen för att öppna en meny där du snabbt kan välja hur du vill kommunicera med kontakten.
Tryck och håll ned en tweet för att öppna en alternativmeny där du kan svara, skicka ett direktmeddelande, retweet (besvara en tweet) med mera.
Visar alla tweets från personer du följer och tweets som du själv har lagt upp.
Visar alla tweets där ditt användarnamn nämns enligt skrivkonventionen "‍@[ditt användarnamn]"‍.
Visar alla privata/direktmeddelanden som du har fått eller skickat ut.
Visar tweets som du har markerat som favoriter.

Skicka en tweet

1. På fliken Alla tweets trycker du på textrutan där det står Vad händer?.
  2. Skriv in din tweet.
  3. Lägg till en bild eller en position till din tweet.
    • Tryck på för att lägga upp en bild från Galleri eller Kamera på din standardwebbplats för fotolagring och lägga till en länk till bilden i en tweet.
    • Tryck på för att infoga din position i tweeten. Du kan välja att lägga till en kartlänk, infoga namnet på platsen eller infoga dina positionskoordinater.
  4. Tryck på Uppdatera.

Söka efter Twitter-användare att följa

1. På någon av flikarna i Peep trycker du på SÖK-knappen.
  2. Tryck på ett Twitter-namn i sökrutan. Du kan också begränsa sökningen när du trycker på > Användare.
  3. Tryck på .
  4. I listan med sökresultaten trycker du på den Twitter-användare som du vill följa.
  5. Tryck på MENU och tryck sedan på Följ.

Sluta följa en Twitter-användare

1. På fliken Alla tweets trycker du på den Twitter-användare du vill sluta följa.
  2. Tryck på MENU och tryck sedan på Följ inte.

Skicka ett direktmeddelande

Du kan bara skicka ett direktmeddelande till någon som följer dig.
  1. På någon av flikarna i Peep trycker du på MENU och trycker sedan på Nytt meddelande.
  2. Tryck på textrutan längst upp på skärmen och skriv sedan in namnet. Då du anger tecken kommer namnen på deTwitter användare som matchar tecknen du anger att visas. Tryck på namnet när du ser det.
  3. Skriv meddelandet och tryck sedan på Uppdatera.
Du kan också skicka ett direktmeddelande när du trycker på och håller ned den tweet som tillhör personen du vill skicka direktmeddelandet till och sedan trycka på Sänd direktmeddelande på alternativmenyn.

Ställa in alternativ för Peep

På någon av flikarna i Peep trycker du på MENU och sedan på Mer > Inställningar. Du kan ställa in följande alternativ:
Kontoinställningar Logga ut från ditt Twitter-konto.
Grundinställningar Välj om skärmnamnet eller det riktiga namnet på personer du följer ska visas.
Skicka och ta emot Ställ in hur ofta det ska söka efter nya tweets och ange antalet tweets som ska laddas ner.
Tjänster Ställ in din fotovärdplats, fotokvalitet, positionsalternativ och URL-förkortningsvärd.
Meddelandeinställningar Välj när du vill bli meddelad och hur du vill bli meddelad.