Ta emot information med Bluetooth

HTC ChaCha låter dig ta emot olika sorters filer via Bluetooth, inklusive bilder, musik och dokument, t.ex. pdf-filer.
  1. På startsidan trycker du på och sedan på Inställningar > Trådlöst och nätverk.
  2. Tryck på Bluetooth-inställningar.
  3. Om kryssrutan Bluetooth inte markerats ska du markera den för att slå på Bluetooth.
  4. Markera kryssrutan Synlighet.
  5. På den sändande enheten skickar du en eller flera filer till HTC ChaCha. Se enhetens dokumentation för anvisningar om att skicka information via Bluetooth.
  6. Om du blir tillfrågad ska du acceptera förfrågan om parkoppling på HTC ChaCha och på den mottagande enheten. Ange även samma lösenord eller bekräfta den automatiskt genererade lösenordet på båda enheterna.

Du får då en begäran om Bluetooth-auktorisering.

7. Om du vill ta emot filer automatiskt i framtiden från den sändande enheten markerar du kryssrutan Alltid.
  8. Tryck på Acceptera eller OK.
  9. När HTC ChaCha får ett meddelande om filöverföring för du fingret nedåt på Meddelandepanelen, trycker på det inkommande filmeddelandet och trycker sedan på Acceptera.
  10. Ett meddelande visas när en fil överförts. Du kan öppna filen direkt genom att föra fingret nedåt på meddelandepanelen och trycka på relevant meddelande.

Vad som händer sedan när du öppnar en mottagen fil beror på filtypen:

• Mediefiler och dokument öppnas vanligen direkt i ett kompatibelt program. Om du t.ex. öppnar ett musikspår börjar det spelas upp i Musik-programmet.
  • För en vCalendar-fil väljer du den kalender i vilken du vill spara händelsen och trycker sedan på Importera. vCalendar läggs till bland dina händelser i Kalender.
  • Vad gäller vCard-kontaktfiler kan du välja att importera en, flera eller alla dessa kontakter till kontaktlistan.

Lägga till en mapp som mottagits via Bluetooth på startsidan

Du kan lägga till en mapp på startsidan som visar alla filer du har tagit emot med Bluetooth.

1. På startsidan trycker du på > Lägg till objekt på startsidan.
  2. Tryck på Mapp > Bluetooth mottaget.
  3. Håll in mappikonen Bluetooth mottaget och dra den till önskat läge på startsidan.
Tryck på mappikonen för att visa mappinnehållet. Tryck på filnamnet för att öppna en fil.