Kamerans grunder

När du reser i arbetet eller på semester kan du ta foton och spela in videoklipp av resan och mötena med HTC ChaCha.

Viktigt: Kontrollera att minneskortet är isatt innan du börjar. Foton och videoklipp som tagits med kameran sparas på minneskortet.
  • Om du vill öppna kameran i fotoläge och ta bilder trycker du på på startsidan och trycker sedan på Kamera.
  • Om du vill öppna kameran direkt i videoläget så att du omedelbart kan börja spela in videoklipp trycker du på på startsidan och trycker sedan på Videokamera.

Ladda upp bilder automatiskt till Facebook och Flickr

Första gången du öppnar kameran i fotoläge blir du ombedd att konfigurera Ladda upp automatiskt. När Ladda upp automatiskt är aktiverat laddas bilder som du tar med kameran automatiskt upp till Facebook eller Flickr.
Viktigt: Du måste vara inloggad på ditt Facebook- eller Flickr-konto innan du använder Ladda upp automatiskt.
  1. När du blir ombedd att aktivera Ladda upp automatiskt trycker du på Ja.
    Obs!: Om du trycker på Nej kan du konfigurera Ladda upp automatiskt senare. I programmet Kamera trycker du på och sedan på Ladda upp automatiskt.
  2. Välj när och vart du vill ladda upp. Du kan även välja sekretessinställningar.

Sökarskärmen

På sökarskärmen hittar du följande kontroller på skärmen:

Zoomreglage
Indikator för autofokus
Utlösare/inspelningsknapp
Foto/video-lägesbrytare
eller Knapp för växling mellan framsides- och huvudkameran.
Blixt-knapp
Galleri-knapp

Zooma

Innan du tar ett foto eller spelar in ett videoklipp kan du först använda zoomfältet på skärmen för att zooma in eller ut på motivet.
För helt enkelt fingret uppåt eller nedåt över zoomreglaget för att zooma in eller ut.

När du spelar in video visas zoomreglaget alltid på skärmen. Du kan zooma in och ut som du vill under inspelningen.

Autofokus

När du riktar kameran mot ett motiv eller en plats visas indikatorn för autofokus mitt på sökarskärmen.

Låt kameran fokusera automatiskt på mitten av skärmen. Alternativt kan du trycka på ett annat område av skärmen som du vill fokusera på.

Använda framsideskameran

Ta en bild eller spela in en video av dig själv med framsideskameran.
Om du vill växla till framsideskameran trycker du på eller på kameraskärmen. Du växlar tillbaka till huvudkameran genom att trycka på eller igen.
Obs!: Vissa kamerafunktioner är inte tillgängliga när du använder framsideskameran, som autofokus, zoomning och registrera ansikten.