KOMMA IGÅNG
Kopiera text, slå upp information och dela
KOMMA IGÅNG

Kopiera text, slå upp information och dela

I program som webbläsaren och E-post kan du markera text och välja vad du vill göra med den.

Markera text

1. Tryck på och håll in ett ord.
  2. Dra i start- och slutmarkörerna för att markera omgivande text som du vill markera.
Tips: Kopiera adressen för en länkad webbsida genom att hålla in länken och sedan trycka på Kopiera webblänken.

Kopiera och klistra in text

1. När du har markerat texten du vill kopiera trycker du på Kopiera.

Markerad text kopieras då till urklipp.

2. I ett textfält (t.ex. medan du skriver ett e-postmeddelande) trycker du på och håller in på punkten där du vill klistra in texten.
  3. Tryck på Klistra in.

Söka i eller översätta text

1. När du har markerat texten du vill söka efter eller översätta trycker du på .
  2. Tryck på någon av följande flikar:

Google-sökning

Leta efter relaterad information med hjälp av Google-sökning baserat på den text som du markerat.

Wikipedia

Sök efter relaterad information på Wikipedia, baserat på texten du markerat.

Google översätt

Översätter texten till ett annat språk.

Google ordlista

Slå upp markerad text i ordlistan.

Dela text

1. När du har markerat texten du vill dela trycker du på .
  2. Välj var du ska klistra in och dela den markerade texten som t.ex. i ett e-postmeddelande eller en statusuppdatering på Facebook.

*Skriv in din kommentar här …
htc-chacha