Fingergester

Tryck När du vill trycka på knappar eller välja objekt på skärmen, som ikoner för program och inställningar, rör du helt enkelt vid dem med fingret.
Tryck på och håll in För att visa de alternativ som finns tillgängliga för ett objekt (t.ex. en kontakt eller en länk på en webbsida) trycker du på och håller in objektet.
Svepa eller föra Att svepa eller föra innebär att dra fingret snabbt i lodrät eller vågrät riktning över skärmen.
Dra Tryck och håll kvar fingret med ett visst tryck innan du börjar att dra. Medan du drar får du inte släppa kontakten med fingret från skärmen förrän du nått målpositionen.
Slå Att slå liknar att svepa, men du måste svepa över skärmen med lätta, snabbare snärtiga rörelser. Den här fingergesten utförs alltid i lodrät riktning, till exempel då du slår på kontaktlistan eller meddelandelistan.
Rotera För vissa skärmar kan du automatiskt ändra skärmorienteringen från liggande till stående genom att vrida HTC ChaCha i sidled.
Klämma ihop I vissa program, som Galleri eller webbläsaren kan du "‍klämma ihop"‍ skärmen med två fingrar (t.ex. tummen och pekfingret) för att zooma in eller zooma ut på den webbsida eller bild som visas på skärmen.