Nova HTC UltraPixel™ kamera

HTC UltraPixel™ kamera predstavlja naprednu tehnologiju za snimanje koja vam omogućava da brzo snimate živopisne, realistične slike sa širokim spektrom boja, čak i u uslovima slabog osvetljenja.

ImageSense tehnologija predstavlja veliki korak napred za kvalitet slike:

  • HTC UltraPixel™ senzor: svaki uvećani piksel prima preko 300% više svetlosti od većine vodećih kamera od 13 megapiksela
  • HTC ImageChip: pruža neprekidno automatsko fokusiranje, senčenje boja, smanjenje šuma i realističniji visoki dinamički opseg
  • F/2.0 otvor blende: najveća dostupna blenda na kamerama za pametne telefone, propušta 44% više svetlosti od telefona iPhone 5
  • Optička stabilizacija slike: drastično smanjuje zamućenje na statičnim slikama i drhtavim video snimcima

„...u pogledu hardverskih i softverskih detalja koji zaista doprinose dobijanju odlične fotografije, megapikseli su izuzetno precenjeni.“

Džesika Dolkurt, CNET

HTC UltraPixel™ senzor

Neka bude svetla (300% više).

Veći broj megapiksela ne znači nužno bolji kvalitet slike. Naši konkurenti pokušavaju da se međusobno nadmeću tako što stalno povećavaju broj megapiksela, što često dovodi do lošijeg kvaliteta slike. Što je piksel manji, prikuplja manje svetlosti.

Naš pristup se ogleda u tome što nudimo veće piksele koji mogu da prime 300% više svetlosti od mnogih kamera sa 13 megapiksela dostupnih na tržištu. Što više svetlosti digitalna kamera može da primi, više informacija može da zabeleži. Rezultat toga su bolje slike u raznovrsnijim uslovima.

HTC UltraPixel™ i veličina senzora

HTC UltraPixel™ dimenzije 2,0 mikrometra ima dvostruko veću površinu od rešenja sa 8 megapiksela vodećih konkurenata i mnogo veću od standardnih senzora od 13 megapiksela.

Slike snimljene pomoću HTC kamere izgledaju sjajno na velikim monitorima i HD televizorima i mogu da se štampaju u punoj rezoluciji do dimenzija 8" x 10".

Stvarna veličina datoteke svake slike je takođe manja. Prilikom deljenja, otpremanja, pravljenja rezervne kopije ili skladištenja u oblaku potrebno je malo ili nimalo kompresije.

Dolenavedeni primeri fotografija ilustruju različitu stopu snimanja svetlosti:

Predvodnik konkurencije
HTC One

Sledeći nivo moći procesiranja uz ImageChip

HTC ImageChip 2 optimizuje procesor signala slike (ISP) i nudi:

NEPREKIDNO AUTOMATSKO FOKUSIRANJE

Skoro trenutna brzina fokusiranja. Manje od 200 ms za skeniranje na punoj razdaljini omogućava brže automatsko fokusiranje od prosečnog treptaja ljudskog oka. Vaše slike će veoma retko biti izvan fokusa.

Lens Compensation & Color Shading

Zakrivljenost objektiva i protok svetlosti prouzrokuju prirodno nastale tamne tačke blizu ivice objektiva. Mi obrađujemo i kompenzujemo senčenje boja kako bi se dobili oštri rezultati.

Smanjenje šuma

Uklanjamo šum snimljen kako glavnom, tako i prednjom kamerom kako bismo ga uklonili kada se dostignu granični nivoi svetlosti.

F/2.0 otvor blende

Značajno bolji.

Blenda predstavlja širinu otvaranja objektiva kamere prilikom snimanja slika i meri se u f-koracima.

Novi HTC One nudi najveće blende na tržištu, koje omogućavaju prolazak 44% više svetla u odnosu na blende na telefonu iPhone 5, što za rezultat ima ogromne razlike u uslovima slabog osvetljenja.

Optička stabilizacija slike

Manje zamućenja – jasnije slike.

Velika primedba na kamere na pametnim telefonima se odnosi na zamućene fotografije.

Uzroci su sledeći:

  1. Vreme utrošeno za snimanje, što dovodi do prodora neusklađenih zraka svetlosti u senzor na kameri. Kompanija HTC je smanjila vreme potrebno za snimanje tako što je povećala brzine okidanja na 1/48 sekundi – znatno brže od konkurenata.
  2. Podrhtavanje ruke tokom držanja fotoaparata. HTC dizajneri su instalirali fizičko optički stabilizator slike (OIS) na našim One pametnim telefonima sa žiroskopom koji vrši prilagođavanja 2000 puta u sekundi pružajući neprikosnovenu stabilnost.

UltraPixel™ senzor kompanije HTC, OIS visoke frekvencije*, velika brzina okidanja i veliki otvor blende f/2.0 pružaju jasne fotografije i video zapise objekata koji se brzo kreću bez zamućenja, kako u uslovima jakog, tako i slabog osvetljenja. (*Dostupno samo na HTC One telefonu, ne i na HTC One mini i HTC One max.)

Bolje slike, manje distorzije

Bogatije slike pri slabom osvetljenju. Umanjeno zamućenje pri pokretu. Nekompresovane ili minimalno kompresovane fotografije. Sa ponosom nudimo korisnicima naprednu tehnologiju koja omogućava dobijanje zadivljujućih slika dostupnih sa današnjim pametnim telefonima.

Nazad na vrh