Misija

Uvod

HTC Korporacija (TAIEKS: 2498) proizvodi moćne uređaje, koji konstantno pomeraju granice inovacija koje pružaju pravu slobodu u korišćenju mobilnih telefona.

HTC je osnovan 1997. godine od strane Šer Vang, predsednice, i Pitera Čoua, predsednika i generalnog direktora i stekao je ime kao kompanija koja stoji iza većine najpopularnijih uređaja na tržištu koji se prodaju pod brendom operatera. HTC je uspostavio jedinstveno partnerstvo sa ključnim mobilnim brendovima, uključujući i pet vodećih operatera u Evropi, glavna četiri u SAD, kao i sa mnogim brzorastućim azijskim operaterima. Takođe je predstavio proizvode na tržištu sa vodećim partnerima u proizvodnji originalne opreme od juna 2006. godine pod svojim HTC brendom.

HTC je jedna od kompanija sa najvećim rastom u oblasti mobilne telefonije i postigla je izuzetan uspeh tokom poslednjih nekoliko godina. Business Week je rangirao HTC kao drugu najefikasniju tehnološku kompaniju u Aziji u 2007. godini, a plasirala se na treće mesto na njegovoj globalnoj listi kompanija za 2006. godinu.

Od početka pokretanja svog spstvenog brenda pre 18 meseci, kompanija je predstavila na desetine HTC proizvoda širom sveta.

Proizvodi i inovacije

HTC je poznat po svojim inovacijama. Stalno proširuje svoj asortiman proizvoda, uvodeći uređaje za podršku specifičnim aplikacijama i uređaje u novim dimenzijama koje ispunjavaju sve raznovrsnije potrebe klijenata i partnera

HTC portfolio proizvoda nudi rešenja koja su laka za korišćenje i koja obuhvataju širok spektar mobilnih multimedijalnih sredstava, bežični internet bilo gde i bilo kada.

HTC je u svojoj istoriji bio prvi u mnogo čemu:

 • Prvi računar veličine dlana u boji (1999)
 • Prvi džepni računar sa Microsoft operativnim sistemom (2000)
 • Prvi džepni računar sa Microsoft operativnim sistemom i bežičnim internetom (2002)
 • Prvi pametni telefon sa Microsoft operativnim sistemom (2002)
 • Prvi Microsoft pametni muzički telefon (2004)
 • Veliki TFT ekran na dodir od 2.8 inča sa LCD displejom
 • Prvi Microsoft 3G telefon (2005)
 • Prvi telefon sa Microsoft Windows 5.0 mobilnom platformom (2005)
 • Prvi tri-band UMTS 3G uređaj sa Microsoft Windows mobilnom platformom (2006)
 • Prvi pametni telefon sa operativnim sistemom Microsoft Windows 5.0 (2006)
 • Prvi tri-band UMTS PDA (lični digitalni asistent)
 • Prvi intuitivan ekran osetljiv na dodir koji omogućuje kontrolu pomoću prsta ruke (Jun 2007)

Početkom 2006. godine HTC je pokrenuo novi snažni uređaj sa revolucionarnim dimenzijama: HTC Advantage. HTC Advantage je najmoćnija kancelarija na svetu, sa ekranom od 5 inča i QUERTY tastaturom koju je moguće u potpunosti odvojiti. Nakon toga je početkom 2007 usledilo uvođenje HTC Shift-a. Opremljen sa operativnim sistemom Windows Vista, ovaj uređaj sadrži fenomenalan široki ekran od 7 inča osetljiv na dodir i hard disk od 40 gigabajta.

HTC lansira HTC Touch ™ u Junu 2007. godine, kao rezultat intenzivnog istraživanja i razvoja i uverenja da će upravljanje prstima omogućiti intuitivnu navigaciju. Revolucionarni HTC Touch ™ je opremljen sa TouchFLO ™, tako da korisnik može jednostavno dodirom prsta da pristupi najčešće korišćenim sadržajima, kontaktima i karakteristikama.

HTC ima za cilj da kontinuirano razvija nove pametne uređaje koji omogućavaju korisnicima koji su stalno aktivni da imaju više slobode u životu.

Razvoj kroz partnerstvo

Od svog osnivanja, HTC je je pokrenuo tržište pametnih telefona kroz partnerstvo sa kompanijom Microsoft i ključnim mobilnim operaterima. Dodatni strateški partneri su Intel, Texas Instruments i Qualcomm, kao i neki od najvećih mobilnih operatera, uključujući Orange, 02, T-Mobile, Vodafone, Cingular, Verizon, Sprint i NTT DoCoMo.

Misija i mogućnosti

Misija kompanije HTC je da postane vodeći dobavljač inovativnih mobilnih informacionih i komunikacionih uređaja obezbeđujući dizajn posebnog kvaliteta, izradu i logistiku svetske klase i servisne sposobnosti.

HTC je posvećen pokretanju rasta i mogućnosti tehnologije pametnih telefona. Od svog osnivanja, kompanija je dostigla značajne mogućnosti istraživanja i razvoja, pionir je u dizajniranju novih linija i inovativnih proizvoda i lansirala je na tržište najsavremenije PDA-telefone i pametne telefone za operatere i distributere u na polju telekomunikacija širom sveta. Investirao je u Tim za istraživanje i razvoj, koji čini 25% od ukupnog broja zaposlenih, kao i proizvodni pogon velikog kapaciteta, svetske klase, koji se nalaze na Tajvanu.