Cher WangCher Wang, predsednica, HTC i VIA Technologies

Cher Wang je osnovala brojna uspešna preduzeća u oblasti informatičkih tehnologija, uključujući osnivanje kompanije VIA Technologies, Inc. 1987. godine i suosnivanje kompanije HTC Corporation 1997. godine. Ona je trenutno predsednica obe kompanije, a zauzima vodeće uloge u mnogim drugim kompanijama i organizacijama.

Cher je aktivna u međunarodnoj poslovnoj zajednici. Učestvuje kao industrijski partner na Svetskom ekonomskom forumu i član je Poslovnog savetodavnog veća Organizacije za azijsko-pacifičku ekonomsku saradnju. Cher je 2010. godine bila suosnivač Foruma žena Poslovnog savetodavnog veća Organizacije za azijsko-pacifičku ekonomsku saradnju, čiji je cilj identifikovanje preporuka za smernice o stvaranju kapaciteta koji povećavaju mogućnosti za žene u poslovanju i održavanje širih aktivnosti u okviru ekonomija članica Organizacije za azijsko-pacifičku ekonomsku saradnju.

Poslovna dostignuća Cher su istaknuta i hvaljena u vodećim međunarodnim medijima. Na godišnjim listama „Najmoćnije žene“ časopisa „Forbes i Fortune“ za 2011. godinu bila je na 20. mestu.

Cher Wang je diplomirala na Univerzitetu u Kaliforniji, na Berkliju, i hrišćanske je veroispovesti. Udata je i ima dvoje dece.

H.T. ChoHT Cho, predsednik i osnivač HTC fondacije i član Upravnog odbora

HT Cho je suosnivač kompanije HTC i trenutno je član Upravnog odbora. HTC je predsednik i osnivač HTC fondacije, filantropske organizacije koja podržava i promoviše jedan broj programa iz obrazovanja, razvoja ličnosti i kulturne svesti. Pružanjem podrške edukatorima, roditeljima, studentima i javnim zvaničnicima angažovanim na izgradnji ličnosti, HTC fondacija se nada da će izgraditi brižljive zajednice u kojima će snažne vrednosti, timski rad i pozitivno razmišljanje moći da se razvijaju.

Fondacija je do danas finansirala kurseve o rukovođenju za preko 13.000 nastavnika osnovnih, srednjih viših škola i administratora na Tajvanu. Fondacija je dobila priznanje od Yuli Township u Hualien County u decembru 2006. godine i Longtan Township u Taoyuan County u junu 2007. godine za promovisanje planova “Ličnost grada”. Ti planovi promovišu razvoj ličnosti za rad u gradskim službama, policijskim stanicama, državnim bolnicama, vatrogasnim brigadama i drugim službama javnog sektora.

Pre osnivanja kompanije HTC, HT je u periodu 1975–1996. radio u kompaniji Digital Equipment Corporation, i na kraju je bio na čelu firme Taiwan Engineering. Pre nego što se posvetio HTC fondaciji, HT je bio predsednik kompanije HTC od 1997. do 2004. godine, a glavni izvršni direktor je bio od 2004. do 2005. godine. Njegov vredan rad, posvećenost i strast prema izvrsnosti doprineli su tome da kompanija HTC izgradi korporativnu kulturu i radno okruženje koje se ističe integritetom, inovacijama i kvalitetom.

HT je diplomirao na Nacionalnom institutu za tehnologiju u Taipeiu, na odseku za elektroniku.

Peter ChouPeter Chou, glavni izvršni direktor

Peter Chou je glavni izvršni direktor kompanije HTC i u kompaniji je od njenog osnivanja 1997. godine. Peter čvrsto veruje u vrednosti preduzetništva i inovacija i, pod njegovim vođstvom, kompanija je uspela da ustanovi HTC kao globalni brend pametnih telefona.

Sa vizijom o tome kako bi konvergencija mobilnih uređaja mogla da promeni način života ljudi, Peter je uvideo ogromni potencijal pametnih telefona kada je počeo, pre više od jedne decenije, da oblikuje kulturu inovacija u kompaniji. Pod njegovim rukovodstvom, kompanija HTC je dostigla mnoge prekretnice, uključujući uvođenje prvih Android i Windows Phone pametnih telefona na svetu. Peter je takođe uspostavio čvrstu saradnju sa vrhunskim mobilnim i tehnološkim kompanijama, uključujući Google, Microsoft i Qualcomm, kao i sa vodećim svetskim operaterima mobilne telefonije.

Mnogi ga smatraju pionirom i vizionarom u industriji mobilne telefonije, te je Peter dobio brojna priznanja, uključujući i priznanje časopisa „Laptop Magazine“, koji ga je uvrstio među 5 najuticajnijih izvršnih rukovodilaca u mobilnoj telefoniji, prestižno priznanje Wireless Week Leadership za izuzetna postignuća u mobilnim telekomunikacijama i priznanje časopisa „T3 Magazin“, koji ga je uvrstio među 13 najuticajnijih izvršnih rukovodilaca u ovoj oblasti tehnologije. Pored toga, HTC je 2011. godine od strane Interbrand-a priznat kao jedan od 100 najboljih globalnih brendova, a kompanija kao jedna od najinovativnijih kompanija na svetu od strane časopisa Fast Company Magazine i MIT Technology Review 2010. i 2011. godine.

Pre nego što je došao u kompaniju HTC, Peter je bio direktor kompanije Digital Equipment Corporation. Stekao je diplomu inženjera elektronike na National Taiwan Ocean University 1985. godine, a na National Chengchi University je stekao diplomu magistra poslovnog menadžmenta. Završio je prestižni napredni program menadžmenta na Harvard Business School. U slobodno vreme, Peter uživa u čitanju, voli sve vidove umetnosti i sluša klasičnu muziku.

Chai-Lin ChangChia-Lin Chang, predsednik globalne prodaje i finansijski direktor

Chia-Lin Chang je predsednik globalne prodaje i finansijski direktor kompanije HTC, u kojoj nadgleda prodajne i distributivne kanale, korporativne finansije i računovodstvo, strateške akvizicije i investicije, kao i odnose sa investitorima u okviru kompanije.

Chia-Lin je u kompaniju HTC došao kao finansijski direktor u aprilu 2012. godine, a u decembru 2013. godine je imenovan za predsednika globalne prodaje i finansijskog direktora. Chia-Lin je prethodno radio u kompaniji Goldman Sachs u kojoj je bio stariji bankar i partner, a imao je i odgovornosti u više odeljenja budući da je bio na čelu kompanije Goldman Sachs Taiwan. Chia-Lin je u kompaniju Goldman Sachs došao 2002. godine kao saradnik i 2007. godine je imenovan za generalnog direktora, a 2010. godine za partnera. Pre nego što je došao u Goldman Sachs, Chia-Lin je radio u kompaniji Motorola, u kojoj je bio zadužen za tehnološki razvoj u SAD.

Chia-Lin je diplomirao na National Tsing-Hua University na Tajvanu. Elektrotehniku je doktorirao na Princeton University, a magisterijum iz oblasti poslovnog menadžmenta je stekao na Wharton School u okviru University of Pennsylvania.