Kompanija HTC, osnovana 1997. godine, stekla je ugled kao "tihi" dizajner i proizvođač mnogih najpopularnijih OEM mobilnih uređaja na tržištu.

Od 2007. smo redovno predstavljali mnoge cenjene mobilne uređaje pod sopstvenim brendom. Naš portfolio uključuje pametne telefone i tablet uređaje zasnovane na Android platformi i Windows Phone operativnim sistemima.

Posvećeni smo kreiranju prilagođenog korisničkog doživljaja i verujemo da mobilni uređaji moraju da budu prilagođeni vlasnicima, a ne obrnuto. Naši proizvodi nisu puki proizvod testiranja fokus grupa, nego proučavanja i poštovanja načina interakcije sa tehnologijom za koji se svaka osoba ponaosob opredeljuje.

U svemu što radimo u HTC-u upravljamo se prema našim klijentima i upravo ta posvećenost definiše našu kompaniju.

Polazna i završna tačka uspeha susreću se u istoj tački: kod klijenata

Izuzetne preporuke koje dobijamo posredstvom distributera, recenzija u medijima, mišljenja potrošača, kao i prijatelja i porodice doprinose visokoj stopi preporuka proizvoda i prepoznavanju brenda, te nam daju podstrek da nastavimo u istom duhu. Sprega ovih kanala preporuka jača vezu između kompanije HTC i njene zajednice, paralelno sa povećanjem udela u tržištu. Osim toga, budući da se svesrdno zalažemo za poboljšanje personalizovanog doživljaja u oblasti komunikacija, u svakoj fazi rada na novim proizvodima stavljamo korisnika na prvo mesto.

Posvećenost eksperimentalnom, interaktivnom dizajnu

Usredsređenost na dizajn proizvoda u sprezi sa visokim performansama, izdržljivošću, umetničkom izradom i intuitivnim alatkama i interfejsima, obezbeđuje elegantan doživljaj u prelepom, minimalističkom pakovanju. HTC daje doprinos raznovrsnim inovacijama, uključujući zadivljujuće fotoaparate koji mogu da pariraju vodećim kompaktnim modelima i HD video koji preobražava ekrane mobilnih uređaja u intimna, vrhunska platna. Treba istaći i da je autentičan zvuk naš prioritet – u uređaje integrišemo Beats tehnologiju budući da nije važna samo muzika koju slušate, nego i kvalitet zvuka. Svesni smo toga da naši klijenti ne koriste mobilni uređaj samo kao pametni telefon, nego i kao A/V sistem zabave, centar za kontrolu komunikacija i kao važno sredstvo ličnog izražavanja – sve u jednom.

Inovacije kroz saradnju

Naši dugoročna poslovna saradnja sa sličnim vodećim kompanijama u oblasti tehnologije, kao što su Google, Microsoft i Qualcomm, predstavlja više od strateških partnerstava: To su svojevrsne aktivne laboratorije za istraživanja i razvoj, kao i evoluciju proizvoda. U kompaniji HTC saradnja je presudna za ostvarenje veoma važnog cilja: omogućavanje sveobuhvatnog doživljaja korisnicima. Zahvaljujući našim partnerstvima, hardver, softver i sistemi upravljanja sadržajem i isporuke objedinjeni su na besprekoran i intuitivan način koji potrošačima pruža kontrolu.

Omogućavanje maksimalno personalizovanog doživljaja

Otkrivanje najboljih načina integracije vrhunskih tehnologija sa jednostavnim korisničkim doživljajem uvek je bilo i biće naša strast. Novi proizvodi jednostavno unapređuju i poboljšavaju takav doživljaj. A kada naši klijenti iznose utiske o našim proizvodima, oni govore sa strašću i ubeđenjem. Zbog toga i podstičemo korisnike da dele svoje utiske sa drugima, negujući i poštujući takav odnos. Snaga HTC zajednice leži u njenoj autentičnosti. Reč je o potpuno tačnom i iskrenom glasu stvarnog sveta koji ima razumevanja za dostupnu tehnologiju. Gledamo isljučivo kroz oči ove zajednice jer nas takva praksa uči, ispunjava i podstiče da se poboljšamo u onome što radimo i time obogaćujemo lični doživljaj naših korisnika.

Istorija naših prvenaca

Kompanija HTC je posvećena stapanju inovativne tehnologije sa afinitetima ljudi radi kreiranja personalizovanog doživljaja koji obogaćuje živote ljudi. Imajući u vidu istoriju bogatu proizvodima visokog kvaliteta i izuzetnih doživljaja za korisnike širom sveta, kompanija HTC je zaslužna za mnoge inovacije u industriji, uključujući sledeće:

 • Ekran sa 1080 piksela – HTC DROID DNA (2012)
 • 4G LTE Windows Phone – HTC TITAN II (2012)
 • Pametni telefon sa otvorom blende od f2.0 – HTC One X i S (2012)
 • Pametni telefon sa Beats Audio tehnologijom – HTC Rezound (2011)
 • 4G LTE pametni telefon u saradnji sa mobilnim operaterima Verizon i AT&T – HTC Thunderbolt i HTC Vivid (2011)
 • 4G pametni telefon objavljen u SAD – HTC EVO 4G u saradnji sa mobilnim operaterom Sprint (2010)
 • HTC Sense pametni telefon – HTC Hero (2009)
 • Integrisani GSM/WiMAX 4G telefon objavljen u svetu (Rusija) – HTC Max 4G (2008)
 • Android uređaj – T-Mobile G1 (2008)
 • Džepni računar sa Microsoft Windows Mobile 6 platformom i intuitivnom TouchFLO tehnologijom za ekrane osetljive na dodir – HTC Touch (2007)
 • Tropojasni UMTS 3G uređaj sa Microsoft Windows Mobile platformom – Cingular 8525 (2006)
 • Tropojasni UMTS PDA (2005)
 • 3G uređaj sa Microsoft Windows Mobile 5.0 platformom – HTC Universal (2005)
 • 3G CDMA telefon sa Windows Mobile 5 platformom – PPC-6700 (Sprint) i XV6700 (Verizon) (2005)
 • Microsoft pametni muzički telefon – SDA/SDA Music (2004)
 • Veliki TFT ekran osetljiv na dodir od 2,8 inča sa LCD displejom – O2 XDA/T-Mobile (Nemačka) MDA/T-Mobile PPC telefon (2002)
 • Pametni telefon kojeg pokreće Microsoft („Stinger“) – SPV (2002)
 • Microsoft bežični džepni računar – XDA, MDA i PPC (2002)
 • Microsoft džepni računar – Compaq iPAQ (2000)
 • Ručni računar sa ekranom u boji (1999)