Chatte i Google Talk

Google Talk er Google sitt direktemeldingsprogram. Det lar deg kommunisere med andre personer som også bruker Google Talk. Hvis du logget deg på Google -kontoen da du satte opp HTC Wildfire S for første gang, er du allerede registrert for Google Talk.

Chatte med en venn

1. I Google Talkklikker du på en venn i Vennelisten.
  2. Skriv inn meldingen i tekstboksen. Du kan også sette inn en smiley ved å trykke på og klikke på Mer > Sett inn smiley.
  3. Klikk på Send.
  4. Mens du chatter, kan du trykke på og klikke på et av disse alternativene:
    Chatte uoffisielt Dine Google Talk-meldinger i lagret i mappen Chats på Gmail-kontoen din. Klikk på dette alternativet hvis du ikke vil lagre chattemeldingene.
    Bytte chatter Hvis du har flere chatsamtaler på gang, klikker du for å bytte til chat med en annen venn.
    Venneliste Tilbake til Vennelisten.
    Legg til i chat Legg til en annen venn i chatsamtalen. Vennen du inviterte, og vennen du chatter med i øyeblikket, mottar en invitasjon til en gruppechat. Aller som godtar invitasjonen blir med i gruppechatsamtalen.
    Avslutt chat Avslutt gjeldende chat.
    Mer Tøm chatloggen, sett inn en smiley eller vis din venns kontaktdetaljer.

Godta en chatinvitasjon

Når en venn sender deg en Google Talk-melding, får du en varsling. Deres oppføring i vennelisten viser meldingen.
Gjør ett av følgende:
  • I Vennelisten klikker du på vennen som sendte den chatteinvitasjonen.
  • Åpne varslingspanelet og klikk på chattevarslingen.

Endre onlinestatus og bilde

1. I Google Talks venneliste klikker du på navnet for å åpne skjermbildet Angi status.
  2. Skriv inn din nye statusmelding. Eller trykk på for å velge en egendefinert status fra listen.
  3. Klikk på onlinestatusen ved siden av bildet, og velg ønsket status på menyen.
  4. Klikk på bildet ditt, og gjør deretter ett av følgende:
    • Klikk på Fjern for å fjerne bildet ditt.
    • Klikk på Endre for å velge et annet bilde.
  5. Klikk på Ferdig.
Din onlinestatus, melding og bilde vises i kontaktens Venneliste og i andre applikasjoner der din Google Talk-status vises.

Legge til og håndtere venner

Vennelisten er stedet der du legger til og håndterer venner i Google Talk.
I Google Talks venneliste kan du:
Invitere en venn
  1. Trykk på og velg deretter Legg til venn.
  2. Angi Google Talk -ID for direktemeldinger eller Gmail-adressen til vennen du vil legge til.
  3. Klikk på Send invitasjon.
Vis alle venner Til å begynne med vises bare venner du chatter ofte med – de mest populære – i vennelisten. Hvis du vil vise alle vennene dine, trykker du på og klikker på Alle venner. Hvis du vil vise bare venner som du chatter med ofte, trykker du på og klikker på Mest populær.
Gjøre en venn populær
  1. Trykk på og velg deretter Alle venner.
  2. Trykk på og hold navnet på en venn, og klikk på Vis venn alltid.
Blokker en venn Du kan blokkere en venn fra å sende deg meldinger. Hvis du blokkerer en venn, fjernes vennen fra Vennelisten og blir lagt til på listen over Blokkerte venner.
  1. Trykk på og velg deretter Alle venner.
  2. Trykk på og hold navnet på en venn, og klikk på Blokker venn.
Oppheve blokkering av en venn
Trykk på , og klikk deretter på Mer > Blokkert.
Vis alle inviterte venner Trykk på og klikk deretter på Mer > Inviterer. Venner som ennå ikke har godtatt invitasjonen, blir oppført på skjermen.

Endre innstillinger eller logge ut

I Google Talks venneliste trykker du på og klikker på:
  • Innstillinger for å endre applikasjons- og varslingsinnstillingene.
  • Logg ut for å logge ut.