Trene med Endomondo

Gjør det enklere og morsommere å trene. Endomondo lar deg holde styr på treningsøkter, dele dem eller konkurrere i all vennskapelighet med andre brukere. Nå blir din HTC Rhyme en nyttig ledsager mens du går, sykler, løper eller bedriver andre aktiviteter som holder deg sunn og i form.

Endomondo-applikasjonen lar deg:

• Velg en aktivitet og angi et bestemt mål for den.
  • Spill av musikk mens du øver.
  • Hold styr på en treningsøkt eller vis data fra tidligere økter.
  • Del fremdriften med venner og andre brukere.
  • Få treningsideer fra venner og slå deres personlige rekorder.

Hvis du vil lære mer om denne applikasjonen, se http://www.endomondo.com/

Hvis du vil åpne Endomondo fra startskjermbildet, klikker du på > Endomondo.

Sette opp Endomondo

Når du logger deg på for første gang, må du registrere deg og godta Vilkår og betingelser.
  1. I Endomondo-applikasjonen velger du hvordan du vil registrere deg. Følg instruksjonene på skjermen.
    Merk: Hvis du er en eksisterende bruker av Endomondo, klikker du påJeg har en konto for å logge deg på.
  2. Søk gjennom adressebøkene for e-postkontoen eller vennelisten din for å finne andre brukere. Hvis du har kontakter som bruker applikasjonen, kan du koble til dem for å dele treningsøkter, resultater, og annet. Når du er ferdig, klikker du på Ferdig.
  3. Angi detaljer om deg selv og velg hvordan du vil dele dine treningsøktresultater. Følgende innstillinger er tilgjengelige:
    Brukerinnstillinger Angi vekten din og foretrukne måleenheter. Du kan også velge å dele treningsøktresultater på Facebook-veggen.
    Treningspreferanse Velg sport eller om du ønsker at tidtakeren teller ned før du begynner å registrere tiden din. Du kan også velge om du vil ha resultatene postet på din Endomondo-konto.
    Lydinnstillinger Velg om du vil høre en lydtrener eller en "‍peptalk"‍ fra en venn mens du trener.
    Tilbehørinnstillinger Angi alternativer for tilkobling til sensorer, for eksempel en pulsmonitor, eller annet sportsutstyr.

Legge til venner

Legg til venner eller inviter dem til å bli med i Endomondo slik at dere kan spore hverandres fremdrift eller slå hverandres rekorder.
  1. I Endomondo-applikasjonen klikker du på kategorien Venner.
  2. Klikk på Legg til og velg hvordan du vil se etter venner. Du kan søke gjennom adresseboken for e-postkontoen eller vennelisten din i Facebook. En liste over venner vises.
  3. Klikk på Koble til hvis du vil legge til venner som allerede bruker Endomondo, eller klikk på Inviter slik at venner kan logge seg på.
  4. Når du er ferdig, klikker du på Ferdig.
Aktiviteter og resultater fra venner som har godtatt din anmodning, vises i kategorien Venner.

Spore og dele treningsøkten din

Registrer treningsøkten, spill av musikk mens du trener, eller vis ruten.
  1. I Endomondo-applikasjonen klikker du på kategorien Trening.
  2. Velg hvordan du vil trene. Du kan definere en grunnleggende treningsøkt, angi et mål (basert på avstand eller tid), slå en venns personlige rekord eller slå din egen rekord.
    Viktig: Hvis du sporer en treningsøkt som er basert på avstand, må du slå på GPS. På startskjermbildet trykker du på og klikker på Innstillinger > Plassering > Bruk GPS-satellitter.
    Når du er ferdig med å tilpasse treningsøkten, vises Status-skjermbildet med en stoppeklokke.
  3. Trykk på Start for å starte treningsøkten.
  4. Mens du arbeider, kan du også:
    • Vise ruten din. Klikk ganske enkelt på .
    • Lytte på musikk. Klikk på og spill av musikk som er lagret på SD-kortet.
  5. Når du er ferdig med treningsøkten eller når du har nådd målet ditt, klikker du på Pause > Stopp og lagre.
Informasjon om treningsøkten vises i kategorien Logg eller delt med venner og andre brukere.

Vise tidligere treningsøkter

Bruk data for tidligere treningsøkter hvis du jobber med å slå din egen rekord. Dine treningsøkter kan også deles med venner.
  1. I Endomondo-applikasjonen klikker du på kategorien Logg.
  2. Trykk på og hold en oppføring. Herfra kan du gjøre følgende:
    Laste opp resultater Hvis du ennå ikke har angitt alternativet å laste opp treningsøktdata automatisk for Endomondo-kontoen, klikker du på Manuell opplasting for å gjøre det. Hvis du vil at alle data skal lastes opp eller at de skal deles rett etter treningsøkten, klikker du på Aktiver automatisk opplasting.
    Slett oppføringen Slett en oppføring fra listen.

Endre Endomondo-innstillinger

1. På en hvilken som helst kategori i Endomondo trykker du på og klikker på Innstillinger.
  2. Endre innstillingene og trykk på for å lagre endringene.

Hvis du låner ut telefonen til noen andre, vil du kanskje logge deg av Endomondo. Når du logger deg av, slettes data for tidligere treningsøkter fra telefonen. Ingen grunn til bekymring. Hvis du har satt opp telefonen for posting av treningsøkter på Endomondo-webområdet, er de forsatt tilgjengelige derfra. Når du skal logge ut, klikker du på Bruker > Avlogging.