Få batteriet til å vare lenger

Hvor lenge batteriet kan vare før det må lades på nytt, avhenger av hvordan du bruker HTC One SV. Strømstyring for HTC One SV bidrar til å øke batterilevetiden.

Når du trenger mer levetid fra batteriet ditt, kan du prøve noen av disse tipsene:

Kontroller batteriforbruket ditt

Når du følger med på batteriforbruket ditt, kan du se hva som bruker mest strøm og bestemme hva du vil gjøre med det. For detaljer, se Kontrollere batteriforbruk.

Behandle tilkoblingene dine

• Slå av trådløse tilkoblinger som du ikke bruker.

For å slå på eller av tilkoblinger som mobil data, Wi-Fi eller Bluetooth, gå til Innstillinger og klikk på På/Av-bryterne for disse.

• Slå kun på GPS når en presis plassering er nødvendig.

For å forhindre at noen apper bruker GPS i bakgrunnen, holder du GPS-satellitter-innstillingen slått av. Bare slå på denne innstillingen når du har behov for din nøyaktige plassering mens du navigerer eller bruker stedsbaserte apper. Gå til Innstillinger og klikk på Plassering for å slå denne innstillingen av eller på. Hvis du vil ha mer informasjon om plasseringstjenester, se Slå plasseringstjenester av eller på.

• Hvis alternativet Dvalemodus i Innstillinger > Strøm er aktivert, vil telefonen på lavtrafikktidspunkter slå av datatilkoblingen etter at skjermen har vært av i 15 minutter og det ikke er noen nettverksaktivitet (ingen nedlastinger, streaming eller databruk). Datatilkoblingen gjenopptas når du slår på skjermen igjen.

Behandle skjermen din

Reduser lysstyrken, la skjermen gå i hvilemodus når den ikke er i bruk og gjøre ting enklest mulig bidrar til å spare batteristrøm.

• Bruk automatisk lysstyrke (standard) eller manuelt redusere lysstyrken.
  • Still inn skjermens tidsavbrudd til en kortere tid.
  • Ikke bruk en live bakgrunn for startskjermbildet. Animerte effekter er flotte å vise frem til andre, men de tømmer batteriet.

Det kan også hjelpe litt hvis du endrer bakgrunnsbildet til en tom, svart bakgrunn. Jo mindre farge som vises, jo mindre batteri brukes det.

• Still inn nettleseren til å dempe skjermen automatisk mens websider lastes inn. Åpne Internett-appen, og trykk deretter på > Innstillinger > Tilgjengelighet > Nedtonet skjerm ved innlasting av side.

Hvis du vil ha mer informasjon, se Innstillinger og sikkerhet og Personliggjøre.

Behandle appene dine

• Installer de siste programvare- og applikasjonsoppdateringene. Oppdateringer inkluderer forbedringer i batteriytelsen.
  • Avinstaller eller deaktiver apper du aldri bruker.

Mange apper kjører prosesser eller synkroniserer data i bakgrunnen selv når du ikke bruker dem. Hvis det er apper du ikke lenger trenger, kan du avinstallere dem.

Hvis en app kommer forhåndlastet på telefonen og ikke kan avinstalleres, kan deaktivering av appen fremdeles forhindre at den kjører kontinuerlig eller synkroniserer data. I Innstillinger > Apper sveiper du til kategorien Alle, klikker på appen og deretter på Deaktiver.

Begrens bakgrunnsdata og synkronisering

Bakgrunnsdata og synkronisering kan bruke mye batteristrøm hvis du har mange apper som synkroniserer data i bakgrunnen. Det anbefales at du ikke lar apper synkronisere data for ofte. Bestem hvilke apper som kan stilles inn med lengre synkroniseringstider, eller synkroniser manuelt.

• I Innstillinger klikker du på Kontoer og synkronisering og undersøker hvilke typer data som synkroniseres i dine online-kontoer. Når batteriet begynner å bli tomt, kan du midlertidig deaktivere synkronisere noe data.
  • Hvis du har mange e-postkontoer, kan du vurdere å forlenge synkroniseringstiden til noen kontoer.

I E-post-appen velger du en konto, klikker på > Innstillinger > Synkronisering, send og motta, og justerer deretter innstillingene under Synkroniseringstidsplan.

• Når du ikke reiser fra ett sted til et annet, synkroniserer du væroppdateringer for bare gjeldende plassering, i stedet for alle navngitte byer. Åpne Vær-appen, og klikk deretter på > Rediger for å fjerne unødvendige byer.
  • Smart valg av miniprogrammer.

Noen miniprogrammer synkroniserer data kontinuerlig. Du kan vurdere å fjerne de som ikke er viktige fra startskjermbildet ditt.

• I Play Butikk klikker du på > Innstillinger og fjerner Automatisk legg til miniprogrammer for å unngå at miniprogrammer på startskjermbildet legges til automatisk når du har installert nye apper. Klikk på Automatisk oppdater apper > Ikke oppdater apper automatisk hvis det er greit for deg å oppdatere apper fra Play Butikk manuelt.

Andre tips

For å få spare enda litt batteristrøm kan du prøve disse tipsene:

• Skru ned ringetonen og volum på media.
  • Minimer bruk av vibrasjon eller lydtilbakemelding. I Innstillinger klikker du på Lyd og velger hvilke du ikke trenger og kan deaktivere.
  • Kontroller appenes innstillinger for å se etter flere muligheter for å optimere batteriet.