Sende informasjon ved hjelp av Bluetooth

Du kan bruke Bluetooth til å overføre informasjon mellom telefonen og en annen Bluetooth-aktivert enhet, for eksempel en telefon eller notisbokdatamaskin. Første gang du overfører informasjon mellom telefonen og en annen enhet må du angi eller bekrefte et sikkerhetspassord. Etter det er telefonen og den andre enheten paret, og du må ikke lenger utveksle passord for å overføre informasjon.

Du kan sende følgende typer informasjon, avhengig av enheten du sender til:

• Bilder og videoer
  • Kalenderhendelser
  • Kontakter
  • Lydfiler
  1. Sett mottaksenheten i synlig modus. Du må kanskje også sette den til “Motta stråler” eller “Motta filer”. Se enhetens dokumentasjon hvis du vil ha instruksjoner om mottak av informasjon om Bluetooth.
  2. På telefonen åpner du programmet som inneholder informasjonen eller filen du vil sende. Hvis du for eksempel vil overføre et fotografi, trykker du på STARTSIDE og klikker på > Fotografier.
  3. Følg trinnene for typen element du vil sende:
    • Foto eller video (i Kamera). Etter at du har tatt et bilde, klikker du på Del-knappen på forhåndsvisningsskjermen og klikker på Bluetooth.
    • Fotoer og videoer (i Fotografier). I kategorien Album klikker du på et album. Klikk på Del-knappen , klikk på Bluetooth, velg elementene du vil dele, og klikk på Neste.
    • Kalenderhendelse. I kalenderens dagsvisning, agendavisning eller ukevisning trykker du på og holder hendelsen og klikker på Del vCalendar > Bluetooth.
    • Kontakt. I kategorien Alle på skjermbildet Personer trykker du på og holder kontakten, og klikker på Send kontakt som vCard. Klikk på pil ned-ikonet, og velg Bluetooth fra listen som vises.
    • Musikkspor. Når sporet vises på Spiller nå, trykker du på MENU og klikker på Del > Bluetooth.
    • Taleopptak. På hovedskjermbildet Taleopptak klikker du på Del-knappen og klikker på Bluetooth.
  4. Hvis du blir bedt om å slå på Bluetooth, klikker du på Ja.
  5. Klikk på navnet til mottaksenheten.
  6. Hvis du blir bedt om det, godtar du tilkoblingen på mottaksenheten og angir samme passord både på telefonen og den andre enheten, eller bekrefter det automatisk genererte passordet.
  7. På mottaksenheten godtar du filen.

Plasseringen der informasjonen er lagret, avhenger av typen informasjon og mottaksenheten:

• Hvis du sender en kalenderhendelse eller kontakt, blir elementet normalt lagt til direkte i det tilsvarende programmet på mottaksenheten. Hvis du for eksempel sender en kalenderhendelse til en kompatibel telefon, vises hendelsen i telefonens kalenderprogram.
  • Hvis du sender en annen filtype til en Windows-datamaskin, blir den normalt lagret i Bluetooth Exchange-mappen innenfor dine personlige dokumentmapper. På Windows XP kan banen være: C:\Documents and Settings\[ditt brukernavn]\My Documents\Bluetooth Exchange. På Windows Vista kan banen være: C:\Users\[ditt brukernavn]\Documents.
  • Hvis du sender en fil til en annen enhet, kan den lagrede plasseringen avhenge av filtypen. Hvis du for eksempel sender en bildefil til en annen mobiltelefon, kan den lagres i en mappe kalt “Images”.