Finne og installere applikasjoner fra Android Market

Android Market™ er stedet der du kan finne nye applikasjoner til telefonen. Velg fra et bredt utvalg av gratis- og betalingsapplikasjoner, for eksempel produktivitets- eller underholdningsprogrammer og spill. Når du finner en applikasjon du vil ha, kan du enkelt laste ned og installere den på telefonen med bare noen få klikk med fingeren.
Hvis du vil ha tilgang til Android Market, må du først koble deg til Internett ved hjelp av telefonens Wi-Fi- eller datatilkobling og logge deg på Google-kontoen din.
MERK: Betalingsapplikasjoner er i øyeblikket bare på markedet i visse land.

Finne og installere en applikasjon

Når du installerer applikasjoner fra Android Market og bruker dem på telefonen, kan de kreve tilgang til din personlige informasjon (for eksempel din plassering, innholdsdata og mye mer) eller tilgang til visse funksjoner eller innstillinger på telefonen. Last ned og installer bare applikasjoner du stoler på.
Viktig:
  • Du trenger en Google Checkout-konto for å kjøpe elementer i Android Market. Se Opprette en Google Checkout-konto for å sette opp en Google Checkout-konto hvis du ikke har en.
  • Vær forsiktig når du laster ned applikasjoner som har tilgang til telefonens funksjoner eller en betydelig mengde data. Du er ansvarlig for resultatene av å bruke nedlastede applikasjoner på telefonen.
  1. startskjermbildet klikker du på > Market. Når du åpner Android Market for første gang, vises tjenestevilkårvinduet. Klikk på Godta for å fortsette.
  2. Slik finner du en applikasjon i Android Market:
    Til Gjør du slik
    Bla gjennom applikasjonene som presenteres. Rull gjennom listen over applikasjoner.
    Bla gjennom applikasjoner etter kategori. Klikk på Applikasjoner eller Spill, og klikk deretter på en kategori. Under en kategori kan du filtrere applikasjonene etter Top paid (Mest betalt), Top free (Topp ledig) eller Just in (Nettopp inn).
    Søke etter en applikasjon. Klikk på på startskjermbildet i Android Market, skriv inn navnet på eller typen applikasjon du ser etter, og klikk på til høyre for søkeboksen.
  3. Klikk på en applikasjon for å lese en beskrivelse av applikasjonen og brukeranmeldelser.
  4. Klikk på Installer (for gratisapplikasjoner) eller Kjøp (for betalingsapplikasjoner).
    MERK: Du trenger en Google Checkout-konto for å kjøpe elementer i Android Market. Se Opprette en Google Checkout-konto for å sette opp en Google Checkout-konto hvis du ikke har en.
    Det neste skjermbildet varsler deg om applikasjonen vil kreve tilgang til din personlige informasjon eller tilgang til visse funksjoner eller innstillinger på telefonen.
  5. Hvis du godtar betingelsene, klikker du på OK for å starte nedlasting og installering av applikasjonen. Hvis du har valgt en betalingsapplikasjon og klikket på OK, blir du omdirigert til skjermbildet Google Checkout for å betale for applikasjonen før den lastes ned til telefonen.
Etter at du har installert en applikasjon, klikker du på for å gå tilbake til startskjermbildet i Android Market. Du kan også trykke på MENU og klikke på Startside.

Opprette en Google Checkout-konto

Du må ha en Google Checkout-konto knyttet til Google-kontoen for å kjøpe elementer fra Android Market.
Hvis du vil opprette en Google Checkout-konto, gjør du ett av følgende:
  • Gå til http://checkout.google.com på datamaskinen.
  • Den første gangen du bruker telefonen til å kjøpe en applikasjon fra Android Market, følger du anvisningene på skjermen for å angi faktureringsinformasjonen.
Viktig: Når du har brukt Google Checkout en gang til å kjøpe en applikasjon fra Android Market, husker telefonen passordet slik at du ikke behøver å legge det inn neste gang. Av denne årsaken bør du sikre telefonen for å forhindre at andre bruker den uten din tillatelse. Se Sikkerhet hvis du vil lære hvordan du kan sikre telefonen.

Be om refusjon for et program

Hvis du ikke er fornøyd med et program, kan du be om refusjon innen 24 timer etter kjøpet.Kredittkortet ditt vil ikke belastes, og programmet vil fjernes fra telefonen. Hvis du ombestemmer deg, kan du installere programmet på nytt, men du kan ikke be om refusjon en gang til.
  1. startskjermbildet klikker du på > Market > Nedlastinger.
  2. Klikk på applikasjonen du vil avinstallere å få refusjon. Detaljskjermbildet for applikasjonen åpnes.
  3. Klikk på Avinstaller og refunder. Applikasjonen blir avinstallert og kostnaden annulleres.
  4. Velg årsaken til at du fjernet applikasjonen, og klikk på OK.

Åpne en installert applikasjon

Gjør ett av følgende:
  • Hvis du ser ikonet på statuslinjen , åpner du varslingspanelet og klikker på applikasjonen for å åpne den. Se Åpne varslingspanelet hvis du vil lære hvordan du åpner varslingspanelet.
  • startskjermbildet klikker du på > Market > Nedlastinger. På skjermbildet Nedlastinger klikker du på applikasjonen for å åpne den.
  • startskjermbildet klikker du på . På skjermbildet Alle programmer finner du frem til applikasjonen og klikker på den.

Avinstallere et program

Du kan avinstallere ethvert program som du har lastet ned og installert fra Android Market.
  1. startskjermbildet klikker du på > Market > Nedlastinger.
  2. Merk applikasjonen du vil avinstallere, og klikk på Avinstaller.
  3. Når du blir spurt, klikker du på OK for å fjerne applikasjonen på telefonen.
  4. Velg årsaken til at du fjernet applikasjonen, og klikk på OK.