Wi-Fi

Wi-Fi gir deg trådløs Internett-tilgang over avstander på opptil 100 meter. Hvis du vil bruke Wi-Fi på telefonen, trenger du tilgang til et trådløst tilgangspunkt eller “hotspot”.

Tilgjengeligheten og rekkevidden av Wi-Fi-signalet avhenger av antall, infrastruktur og andre gjenstander som signalet passerer gjennom.

Slå på Wi-Fi og koble til et trådløst nettverk

1. startskjermbildet trykker du på MENU og klikker på Innstillinger > Trådløst og nettverk.
  2. Merk av for Wi-Fi for å slå på Wi-Fi. Telefonen vil skanne etter tilgjengelige trådløse nettverk.
  3. Klikk på Innstillinger for trådløst nett. Nettverksnavn og sikkerhetsinnstillinger for oppdagede Wi-Fi-nettverk vises i avsnittet Innstillinger for trådløst nett.
  4. Hvis det trådløse nettverket du vil koble til, ikke står på listen over oppdagede nettverk, blar du nedover på skjermen og klikker på Legg til trådløst nettverk. Skriv inn innstillingene for det trådløse nettverket, og klikk deretter på Lagre.
  5. Klikk på Wi-Fi-nettverk du vil koble til.
    • Hvis du valgte et åpent nettverk, blir du automatisk koblet til nettverket.
    • Dersom du velger et nettverk som er sikret med WEP, så angi nøkkelen, og velg deretter Koble til.
    MERK: Avhengig av nettverkstype og dets sikkerhetsinnstillinger, må du kanskje også angi mer informasjon og velge et sikkerhetssertifikat.

Når telefonen er koblet til et trådløst nettverk, vises Wi-Fi-ikonet på statuslinjen og indikerer den omtrentlige signalstyrken (antall striper som lyser).

Neste gang telefonen kobler til et sikret trådløst nettverk som du tidligere har hatt tilgang til, vil du ikke bli bedt om å skrive inn nøkkelen igjen, med mindre du tilbakestiller telefonen til fabrikktilstanden.

Koble til et Wi-Fi-nettverk med EAP-TLS-sikkerhet

Du må kanskje installere nettverkssertifikatet (.p12) på telefonen før du kan koble til et Wi-Fi-nettverk med autentiseringsprotokollen EAP-TLS.
  1. Lagre sertifikatet i rotmappen på lagringskortet.
  2. startskjermbildet trykker du på MENU og klikker på Innstillinger > Sikkerhet.
  3. Klikk på Installer fra minnekort.
  4. Velg nettverkssertifikatet du trenger for å koble til EAP-TLS-nettverket.
  5. Følg trinnene i Slå på Wi-Fi og koble til et trådløst nettverk for å koble til et Wi-Fi-nettverk.

Sjekke statusen til nettverket som er tilkoblet i øyeblikket

1. startskjermbildet trykker du på MENU og klikker på Innstillinger > Trådløst og nettverk.
  2. På skjermbildet Trådløst og nettverk klikker du på Innstillinger for trådløst nett og klikker på det trådløse nettverket som telefonen er koblet til i øyeblikket.
En meldingsboks viser Wi-Fi-nettverksnavn, status, hastighet, signalstyrke og andre ting.
MERK: Hvis du vil fjerne innstillingene for dette nettverket fra telefonen, klikker du på Glem i dette vinduet. Du må angi innstillingene på nytt hvis du vil koble til dette trådløse nettverket.

Koble til et annet Wi-Fi-nettverk

1. startskjermbildet trykker du på MENU og klikker på Innstillinger > Trådløst og nettverk.
  2. Klikk på Innstillinger for trådløst nett. Oppdagede Wi-Fi-nettverk vises i seksjonen Trådløse nettverk.
  3. Hvis du vil skanne manuelt etter tilgjengelige Wi-Fi-nettverk, trykker du på MENU på skjermbildet Innstillinger for trådløst nett og klikker på Søk.
  4. Klikk på et annet Wi-Fi-nettverk for å koble til det.