Berøringer

Bruk berøringer for å komme rundt Startsiden, åpne applikasjoner, bla gjennom lister, med mer.

Trykk på

Trykk på skjermen med fingeren når du vil velge skjermelementer som applikasjon- og innstillingsikoner, eller trykk på skjermknapper.

Trykk og hold

Hvis du vil åpne de tilgjengelige alternativene for et element (f.eks. en kontakt eller kobling på en webside), trykker du på og holder inne elementet.

Sveipe eller gli

Bare sveip fingeren din loddrett eller vannrett over skjermen for å gå til andre startsider, bla gjennom dokumenter, med mer.

Dra

Trykk og hold fingeren nede med et visst trykk før du begynner å dra. Når du drar, må du ikke løfte fingeren før du har nådd målposisjonen.

Slåing

Å slå ligner sveiping, bortsett fra at du må sveipe fingeren med lette, raskere strøk, som når du blar til høyre og venstre på Startsiden, eller blar i kontaktlisten eller meldingslisten.

Klemme og spre

I noen applikasjoner, som Galleri, Meldinger, E-post eller nettleseren, kan du spre fingrene dine på skjermen for å zoome inn når du viser et bilde eller tekst.

Klyp skjermen for å zoome ut av bildet eller teksten.

To fingers sveiping

I enkelte apper med sortering, som E-post eller Kontakter, kan du bruke to fingre til å sveipe opp eller ned for å rulle skjermen. Skjermen viser sorteringsrekkefølgen, og du kan enkelt rulle til informasjonen du søker.