Chatte i Google Talk

Google Talk er Google sitt direktemeldingsprogram. Det lar deg kommunisere med andre personer som også bruker Google Talk. Hvis du registrerte deg for Google-kontoen da du satte opp telefonen for første gang, er du allerede registrert for Google Talk.

Chatte med en venn

1. På startskjermbildet klikker du på > Talk.
  2. Klikk på en venn i Venneliste.
  3. Skriv inn meldingen i tekstboksen. Du kan også sette inn en smiley ved å trykke på MENU og klikke på Mer > Sett inn smilefjes.
  4. Klikk på Send.
  5. Mens du chatter, kan du trykke på MENU og klikke på et av disse alternativene:
    Chatte uoffisielt Dine Google Talk-meldinger i lagret i mappen Chatter på Gmail-kontoen din. Klikk på dette alternativet hvis du ikke vil lagre chattemeldingene.
    Bytte chatter Hvis du har flere chatsamtaler på gang, klikker du for å bytte til chat med en annen venn.
    Venneliste Tilbake til Venneliste.
    Legg til i chat Legg til en annen venn i chatsamtalen. Vennen du inviterte, og vennen du chatter med i øyeblikket, mottar en invitasjon til en gruppechat. Aller som godtar invitasjonen blir med i gruppechatsamtalen.
    Avslutt chat Avslutt gjeldende chat.
    Mer Tøm chatloggen, sett inn en smiley eller vis din venns kontaktdetaljer.

Godta en chatinvitasjon

Når en venn sender deg en Google Talk-melding, får du en varsling. Deres oppføring i Venneliste viser meldingen.
Gjør ett av følgende:
  • I Venneliste klikker du på vennen som sendte den chatteinvitasjonen.
  • Åpne varslingspanelet og klikk på chattevarslingen.

Endre onlinestatus og bilde

1. På startskjermbildet klikker du på > Talk.
  2. I Venneliste klikker du på navnet for å åpne skjermbildet Angi status.
  3. Skriv inn din nye statusmelding. Eller trykk på TILBAKE for å velge en egendefinert status fra listen.
  4. Klikk på onlinestatusen ved siden av bildet, og velg ønsket status på menyen.
  5. Klikk på bildet ditt, og gjør deretter ett av følgende:
    • Klikk på Fjern for å fjerne bildet ditt.
    • Klikk på Endre for å velge et annet bilde på lagringskortet.
  6. Klikk på Ferdig.
Din onlinestatus, melding og bilde vises i kontaktens Venneliste og i andre applikasjoner der din Google Talk-status vises.

Legge til og håndtere venner

Venneliste er stedet der du legger til og håndterer venner i Google Talk.
For å åpne Google Talk, går du til Startskjermbildet og klikker på > Talk.

Invitere en venn

1. I Venneliste trykker du på MENU og klikker på Legg til venn.
  2. Angi direktemeldings-ID for Google Talk eller Gmail-adressen til vennen du vil legge til.
  3. Klikk på Send invitasjon.

Vise alle venner

Til å begynne med vises bare venner du chatter ofte med – de mest populære – i Venneliste.
I Venneliste gjør du ett av følgende:
  • Hvis du vil vise alle vennene dine, trykker du på MENU og klikker på Alle venner.
  • Hvis du vil vise bare venner som du chatter med ofte, trykker du på MENU og klikker på Mest populær.

Gjøre en venn populær

1. I Venneliste trykker du på MENU og klikker på Alle venner.
  2. Trykk på og hold navnet på en venn, og klikk på Vis venn alltid.

Blokkere en venn

Du kan blokkere en venn fra å sende deg meldinger. Hvis du blokkerer en venn, fjernes vennen fra Venneliste og blir lagt til på listen over Blokkerte venner.
  1. I Venneliste trykker du på MENU og klikker på Alle venner.
  2. Trykk på og hold navnet på en venn, og klikk på Blokker venn.

Oppheve blokkering av en venn

1. I Venneliste trykker du på MENU og klikker på Mer > Blokkert.
  2. Klikk på navnet til den blokkerte vennen, og klikk på OK.

Vise alle inviterte venner

I Venneliste trykker du på MENU og klikker på Mer > Inviterer.
Venner som ennå ikke har godtatt invitasjonen, blir oppført på skjermen.

Endre innstillinger eller logge ut

1. På startskjermbildet klikker du på > Talk.
  2. I Venneliste trykker du på MENU og klikker på:
    • Innstillinger for å endre applikasjons- og varslingsinnstillingene.
    • Logg ut for å logge ut.