Fabrieksgegevens herstellen

Zet de fabrieksinstellingen terug om de oorspronkelijke staat van de telefoon te herstellen zoals deze was voor je hem voor het eerst inschakelde.

Als je de telefoon weggeeft of er is een probleem dat je niet kunt oplossen, kun je de fabrieksinstellingen terugzetten (ook wel harde reset genoemd). Het terugzetten van de fabrieksinstellingen is niet iets dat je zomaar even moet doen. Alle gegevens en aangepaste instellingen worden definitief verwijderd, evenals alle toepassingen die je hebt gedownload en geïnstalleerd. Maak een back-up van alle gegevens en bestanden die je wilt bewaren voordat je de fabrieksinstellingen terugzet.

Via instellingen de fabrieksgegevens herstellen

De handigste manier om de fabrieksinstellingen terug te zetten is via de instellingen.

1. Schuif op het Startscherm naar links.
  2. Tik op Instellingen > info.
  3. Tik op Telefoon resetten en vervolgens op Ja.

Fabrieksgegevens herstellen met de telefoonknoppen

Als je de telefoon niet kunt inschakelen of je hebt geen toegang tot de instellingen, kun je de fabrieksgegevens ook met de knoppen op de telefoon herstellen.

1. Schakel het toestel uit.
  2. Houd de knop Volume omlaag ingedrukt en druk even de AAN/UIT-KNOP-knop in. Laat de knop Volume omlaag los als een pictogram op het scherm verschijnt.
  3. Druk daarna achtereenvolgens op de volgende hardwareknoppen: Volume omhoog > Volume omlaag > AAN/UIT-KNOP > Volume omlaag.