Geheugen beheren
Instellingen & Services

Geheugen beheren

Beschikbaar telefoongeheugen controleren

1. Druk in het beginscherm op en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik op Opslag. Het beschikbare telefoongeheugen wordt onder het gedeelte Intern telefoongeheugen weergegeven.

De beschikbare ruimte op de geheugenkaart controleren

1. Druk in het beginscherm op en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik op Opslag. De totale en beschikbare ruimte op de geheugenkaart worden onder het gedeelte SD-kaart weergegeven.

Meer opslagruimte vrijmaken (interne opslag)

Maak eenvoudig geheugenruimte vrij door de cache van de toepassing leeg te maken, apps te verplaatsen of te verwijderen en oude e-mails en berichten in een keer te wissen.
Belangrijk: U kunt geen voorgeïnstalleerde apps verplaatsen of verwijderen.
  1. Druk in het beginscherm op en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik op Opslag en tik onder Intern geheugen op Make more space (Meer ruimte maken).
  3. Kies op het scherm Clear caches (Chaches wissen) of u alleen de cache van weinig gebruikte toepassingen of van alle toepassingen wilt wissen en tik op Volgende.
  4. In het scherm Opslag van toepassingen:
    • Tik op Move apps to SD card (Toepassingen naar SD-kaart verplaatsen) als er toepassingen zijn die u naar de geheugenkaart kunt verplaatsen.
    • Tik op Uninstall apps (Toepassingen verwijderen) als u toepassingen wilt verwijderen.
  5. Tik op Volgende.
  6. In het scherm Mail & message storage (Opslag voor mail en berichten):
    • Stel de te downloaden mails in op een kleiner aantal dagen zodat oudere mails automatisch uit het geheugen worden verwijderd.
    • Verklein het aantal SMS- en MMS-berichten per gesprek.
  7. Tik op Voltooien.

De toepassingscache en gegevens wissen

Per toepassing kunt u de gegevens of het cachegeheugen wissen.
  1. Druk in het beginscherm op en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik op Applicaties.
  3. Tik op het tabblad Alle op een toepassing.
  4. Tik in het scherm op Gegevens wissen en/of op Cache wissen.

Een toepassing verwijderen

Belangrijk: U kunt geen apps verwijderen die op de HTC Sensation zijn voorgeïnstalleerd.
  1. Druk in het beginscherm op en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik op Applicaties.
  3. Tik in het tabblad Gedownload op de toepassing die u wilt verwijderen.
  4. Verwijderen.

Een app naar en vanaf de geheugenkaart verplaatsen

Belangrijk: U kunt geen apps verplaatsen die op de HTC Sensation zijn voorgeïnstalleerd.
  1. Druk in het beginscherm op en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik op Applicaties.
  3. Tik in het tabblad Gedownload op de toepassing die u wilt verwijderen.
  4. Kies of u de toepassing wilt verplaatsen naar de geheugenkaart of naar de HTC Sensation.

Actieve toepassingen stoppen met Taakbeheer

Gebruik Taakbeheer om geheugen vrij te maken door actieve toepassingen te stoppen die u niet gebruikt.
  1. Tik in het beginscherm op > Taakbeheer.
  2. Tik in de lijst Alle toepassingen op rechts van de naam van een toepassing om deze te stoppen.

*Voer hier commentaar in ...
htc-sensation