Verbinding maken met een virtual private network (VPN)

Vanaf je telefoon kun je virtual private networks (VPN) toevoegen waardoor je verbinding kunt maken en netwerkbronnen gebruiken binnen een beveiligd lokaal netwerk, zoals je bedrijfsnetwerk.

Afhankelijk van het type VPN dat je op je werk gebruikt, kan je worden gevraagd om je aanmeldgegevens in te voeren en beveiligingscertificaten te installeren voordat je verbinding kunt maken met het bedrijfsnetwerk. Je netwerkbeheerder kan je deze informatie geven.

Verder moet de HTC Sensation XL met Beats Audio eerst een Wi-Fi- of gegevensverbinding tot stand brengen voordat je een VPN-verbinding kunt starten.

De beveiligde opslag voor aanmeldgegevens instellen

Als uw netwerkbeheerder u opdracht geeft om beveiligingscertificaten te downloaden en installeren, moet u eerst de beveiligde opslag voor aanmeldgegevens op uw HTC Sensation XL met Beats Audio instellen.

1. Druk in het beginscherm op en tik vervolgens op Instellingen > Beveiliging.
  2. Tik op Wachtwoord instellen.
  3. Stel een wachtwoord in voor de opslag van referenties.
  4. Rol omlaag en bevestig het wachtwoord en tik vervolgens op OK.
  5. Selecteer het keuzevakje Beveiligde aanmeldgegevens gebruiken.
Download en installeer de certificaten die u nodig hebt om uw lokale netwerk te kunnen bereiken. Uw netwerkbeheerder kan u uitleggen hoe u dit moet doen.

Een VPN-verbinding toevoegen

Belangrijk: U moet eerst een PIN-code of wachtwoord voor het vergrendelingsscherm instellen voordat u VPN kunt instellen.
  1. Druk in het beginscherm op en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik onder Draadloos en netwerkenop Meer.
  3. Tik op VPN > VPN-netwerk toevoegen.
  4. Typ de VPN-instellingen en stel ze in volgens de beveiligingsgegevens die u van uw netwerkbeheerder hebt gekregen.
  5. Tik op Opslaan.
De VPN wordt vervolgens toegevoegd aan de sectie VPNs van het scherm VPN-instellingen.

Verbinding maken met een VPN

1. Druk in het beginscherm op en tik vervolgens op Instellingen.
  2. Tik onder Draadloos en netwerkenop Meer.
  3. Tik op VPN.
  4. Tik op het VPN waarmee u verbinding wilt maken.
  5. Typ de aanmeldgegevens en tik op Verbinden. Nadat de verbinding is verbroken, verschijnt het pictogram voor een verbroken VPN-verbinding in het systeemvak van de titelbalk.
Open de webbrowser om bronnen zoals uw bedrijfsintranet te openen.

De verbinding met een VPN verbreken

1. Houd de titelbalk ingedrukt en schuif omlaag om het meldingenvenster te openen.
  2. Tik op de VPN-verbinding om terug te keren naar het scherm VPN-instellingen, en tik op de VPN-verbinding om deze te verbreken.