Werken met HTC back-up

Bespaar je de tijd en frustratie van het herstellen van je aangepaste HTC One X/One X‍+-ervaring als je de fabrieksinstellingen terugzet of als je de telefoon verliest, beschadigt of een andere koopt. Op de HTC One X/One X‍+ gebruik je HTC back-up om dagelijks een back-up naar de cloud te maken, zodat je de inhoud de volgende keer gemakkelijk kunt herstellen.

HTC back-up gebruikt de opslag van Dropbox voor je inhoud en instellingen. Het kan van het volgende een back-up maken en deze herstellen:

Beginscherm instellingen Deze omvatten je categorieën en koppen in HTC BlinkFeed, widgets en de indeling van je beginscherm.
Accounts en wachtwoorden HTC back-up slaat de aanmeldgegevens op van veel populaire accounts voor e-mail en sociale netwerken, zoals Exchange ActiveSync, Microsoft Hotmail, Flickr, LinkedIn, Evernote en POP/IMAP.
Apps en instellingen Deze omvatten je webbladwijzers, persoonlijk woordenboek, Wi-Fi netwerken, apps die je geïnstalleerd hebt, de rastergrootte en sorteervolgorde in de weergave Alle apps en meer dan 150 andere instellingen.

Een back-up maken van de HTC One X/One X‍+

Schakel HTC back-up in om dagelijks een back-up te maken van je inhoud over Wi-Fi. Je kunt het inschakelen door Telefoon dagelijks back-uppen te kiezen tijdens het installeren van het apparaat, of in Instellingen.
  1. Ga naar Instellingen en tik op Back-up en herstellen.
  2. Tik op Back-upaccount.
  3. Kies HTC-account als je back-up-account en meld je aan bij je account.
    Opmerking:
    • Je kunt je aanmelden met je HTC-account of je Facebook-account.
    • Als je reeds bent aangemeld bij je Google-account kun je daarop tikken om je back-up account te veranderen naar je HTC-account.
  4. Meld je aan bij Dropbox als je dat nog niet hebt gedaan.

Tik op Inschakelen om je foto's en video's te uploaden naar Dropbox terwijl je ze maakt.

5. Zorg er voor dat de schakelaar Automatische back-up is ingeschakeld voor het maken van een dagelijkse back-up. Je kunt ook op Nu back-up maken tikken om op elk gewenst moment met de hand een back-up te maken.
    Opmerking: Afhankelijk van de hoeveelheid inhoud kan het maken van een handmatige back-up extra gegevenskosten opleveren en lang duren. Het gebruik van een Wi-Fi-verbinding wordt aanbevolen.
De datum en tijd van de meest recente back-up staat onder Geschiedenis back-up.

De back-up op je telefoon terugzetten

Als je HTC back-up eerder hebt gebruikt, kun je de back-up terugzetten op de HTC One X/One X‍+ of op een nieuwe HTC-telefoon.
Belangrijk: Afhankelijk van de hoeveelheid inhoud kan het terugzetten van de back-up extra gegevenskosten opleveren en lang duren. Het gebruik van een Wi-Fi-verbinding wordt aanbevolen.
  1. Als je een nieuwe HTC-telefoon de eerste keer of na het herstellen van de fabrieksinstellingen aanzet, kun je kiezen om de inhoud te herstellen waarna je Uit je HTC back-up herstellen kunt kiezen in het scherm Telefoon instellen.
  2. Meld je aan met je HTC-account of met Facebook, afhankelijk van welke account je hebt gebruikt om een back-up te maken van je telefoon.
  3. Meld je aan met dezelfde Dropbox-account die je hebt gebruikt om een back-up van je telefoon te maken, en kie om HTC back-up toe te staan om Dropbox te benaderen. Je Geschiedenis back-up verschijnt vervolgens.
  4. Selecteer een back-up en tik op Volgende.
  5. Wacht tot je instellingen hersteld zijn.
  6. Tik op OK om door te gaan met het herstellen van je eerder geïnstalleerde apps.
Je apps worden op de achtergrond hersteld en je kunt de voortgang volgen via een melding op de statusbalk. Je apps verschijnen in de weergave Alle applicaties terwijl ze worden geínstalleerd. De snelkoppelingen in Alle applicaties en het beginscherm worden gereorganiseerd als in de back-up nadat alle apps geïnstalleerd zijn. Je kunt je telefoon blijven gebruiken terwijl de apps hersteld worden.
Tip: Je kunt ook naar Instellingen gaan en op Back-up en herstellen > Uit je HTC back-up herstellen kiezen.

Controleer voor die tijd of je al bent aangemeld bij dezelfde account die je hebt gebruikt om een back-up van je telefoon te maken. En als je bent begonnen met het veranderen van instellingen of gegevens op je telefoon, wis je de optie App-gegevens en instellingen herstellen voordat je de back-up terugzet om te voorkomen dat ze overschreven worden.