Aanraakgebaren
AAN DE SLAG

Aanraakgebaren

Gebruik aanraakgebaren op het beginscherm, om apps te openen, door lijsten te bladeren enzovoort.

Tik

• Tik met een vinger op het scherm als je items wil selecteren zoals pictogrammen voor applicaties en instellinen, of op schermknoppen drukken.
  • Nadat je door een lange lijst of een scherm hebt gebladerd (in apps zoals Mail en Contacten), tik je op de statusbalk om direct naar het begin van je scherm te springen.

Houd ingedrukt

Om de beschikbare opties voor een item te openen (bijvoorbeeld een contactpersoon of een koppeling in een webpagina) houd je dit item gewoon ingedrukt.

Schuiven of vegen

Veeg snel met je vinger verticaal of horizontaal over het scherm om naar andere beginpagina's te gaan, door documenten te bladeren, enzovoort.

Slepen

Druk je vinger op het scherm voordat je gaat slepen. Til tijdens het slepen je vinger niet van het scherm totdat de gewenste locatie is bereikt.

Aantikken

Het aantikken van het scherm lijkt op vegen, maar je moet met een lichtere, snellere beweging vegen, zoals wanneer naar links en rechts over het beginscherm gaat, of door de contacten of lijst met berichten bladert.

Indrukken en vegen

Op het beginscherm kun je eenvoudig een widget of pictogram van het ene scherm naar het andere verplaatsen.

Houd de widget of het pictogram met een vinger ingedrukt en veeg met een andere vinger het scherm naar de nieuwe locatie.

Met twee vingers schuiven

In sommige apps, zoals Galerij, Berichten, Mail of de webbrowser, spreid je twee vingers op het scherm om in te zoomen op een afbeelding of tekst.

Schuif twee vingers naar elkaar toe om uit de afbeelding of tekst uit te zoomen.

Vegen met twee vingers

• Veeg met twee vingers omlaag van de statusbalk om Snel instellen te openen.
  • In sommige applicaties die sorteren ondersteunen, zoals Mail of Contacten, kun je twee vingers gebruiken om door het scherm te scrollen. Het scherm geeft de sorteervolgorde weer en je kunt eenvoudig naar de gewenste informatie scrollen.

Vegen met drie vingers

Veeg omhoog met drie vingers om inhoud te delen zoals foto's, video's en muziek van de HTC One SV met je tv of luidsprekers.
Opmerking:
  • HTC slepen is standaard geactiveerd, waardoor gebaren met drie vingers alleen werken bij het delen van inhoud of het werken met HTC-apps.
  • Je moet de HTC Media Link HD (apart leverbaar) op je HDMI-tv aansluiten om inhoud te delen.

Kun je geen gebaren met meerdere vingers in je apps gebruiken?

Dat komt omdat standaard HTC slepen is ingeschakeld. Hierdoor is het gebaar met drie vingers uitsluitend voor het delen van inhoud of voor het gebruik met HTC-apps. Je kunt gebaren met meerdere vingers (gebaren die drie of meer vingers gebruiken) niet voor andere doelen gebruiken.
Om meerdere vingers te gebruiken in games of voor muziekinstrumenten, moet je de optie HTC slepen in Instellingen > Weergave, gebaren en knoppen (of Scherm en knoppen) wissen.

*Voer hier commentaar in ...
htc-one-sv
VERWANTE ARTIKELS
topic_tag-controls-touch