Verbinding maken met een virtual private network (VPN)
Instellingen & Services

Verbinding maken met een virtual private network (VPN)

Vanaf uw telefoon kunt u virtual private networks (VPN) toevoegen, instellen en beheren waardoor u verbinding kunt maken en netwerkbronnen gebruiken binnen een beveiligd lokaal netwerk, zoals uw bedrijfsnetwerk.

Afhankelijk van het type VPN dat u op uw werk gebruikt, kan u worden gevraagd om uw aanmeldgegevens in te voeren en beveiligingscertificaten te installeren voordat u verbinding kunt maken met het bedrijfsnetwerk. Uw netwerkbeheerder kan u deze informatie geven.

Verder moet de HTC Flyer eerst een Wi-Fi- of gegevensverbinding tot stand brengen voordat u een VPN-verbinding kunt starten.

De beveiligde opslag voor aanmeldgegevens instellen

Als uw netwerkbeheerder u opdracht geeft om beveiligingscertificaten te downloaden en installeren, moet u eerst de beveiligde opslag voor aanmeldgegevens op uw HTC Flyer instellen.

1. Tik in het beginscherm op > Instellingen.
  2. Tik op Beveiliging > Wachtwoord instellen.
  3. Stel een wachtwoord in voor de opslag van referenties.
  4. Rol omlaag en bevestig het wachtwoord en tik vervolgens op OK.
  5. Tik op Beveiligingsreferenties gebruiken.
Download en installeer de certificaten die u nodig hebt om uw lokale netwerk te kunnen bereiken. Uw netwerkbeheerder kan u uitleggen hoe u dit moet doen.

Een VPN-verbinding toevoegen

1. Tik in het beginscherm op > Instellingen.
  2. Tik op Draadloos en netwerken > VPN-instellingen > VPN toevoegen, en tik vervolgens op het type VPN dat u wilt toevoegen.
  3. Tik op de VPN-instellingen en stel ze in volgens de beveiligingsgegevens die u van uw netwerkbeheerder hebt gekregen.
  4. Tik op > Opslaan.
De VPN wordt vervolgens toegevoegd aan de sectie VPNs van het scherm VPN-instellingen.

Verbinding maken met een VPN

1. Tik in het beginscherm op > Instellingen.
  2. Tik op Draadloos en netwerken > VPN-instellingen.
  3. Tik in het gedeelte VPNs op de VPN waarmee u verbinding wilt maken.
  4. Typ als daarom wordt gevraagd de vooraf ingestelde aanmeldgegevens en tik op Verbinden. Wanneer u verbonden bent, wordt het pictogram voor de VPN-verbinding weergegeven in de statusbalk.
Open de webbrowser om bronnen zoals uw bedrijfsintranet te openen.

De verbinding met een VPN verbreken

1. Open het meldingenvenster en tik op de VPN-verbinding om terug te keren naar het scherm VPN-instellingen.
  2. Tik op de VPN-verbinding om deze te verbreken.
Als de verbinding tussen de HTC Flyer en de VPN is verbroken, verschijnt het pictogram voor een verbroken VPN-verbinding op de statusbalk.

*Voer hier commentaar in ...
htc-flyer