Topvragen over de 3D-camera
APPS EN OPTIES

Topvragen over de 3D-camera

Hoe geeft de telefoon 3D weer?

Op het scherm van uw telefoon is een extra laagje (een parallaxbarrière) aangebracht dat 3D-diepte simuleert. Doorheen deze laag zien uw beide ogen een verschillend beeld, wat een gevoel van diepte geeft. Wanneer u de kijkhoek op uw telefoon verandert of hem schuin houdt, ziet u dat het 3D-beeld slecht en dan weer goed uitgelijnd is.
Waarschuwing:
  • 3D-beelden bekijken kan bij bepaalde personen symptomen veroorzaken zoals vermoeide ogen, duizeligheid en misselijkheid. Stop onmiddellijk met het gebruik van de 3D-functie en raadpleeg een arts indien u dergelijke symptomen of ongemak ondervindt.
  • Neem bij gebruik van de 3D-functie regelmatig een pauze om deze symptomen en/of een verslechtering van het gezicht te voorkomen. Vermijd zoveel mogelijk gedurende langere tijd ononderbroken 3D-beelden te bekijken.
  • Kinderen onder de 7 jaar mogen de 3D-functie niet gebruiken omdat dit hun ogen, die zich nog ontwikkelen, kan aantasten of beschadigen.
  • Neem in geval van twijfel contact op met uw opticien, oogarts of huisarts.

Wat is de maximale resolutie voor 3D- en 2D-foto's?

De maximale opnameresolutie is voor 3D-foto's anders dan voor 2D-foto's.
  • Uw telefoon neemt 3D-foto's op een resolutie van 2 megapixel. Dit ligt vast en is instelbaar in de camera-instellingen.
  • In de camera-instellingen kunt u wel de gewenste resolutie kiezen voor 2D-foto's. De maximale resolutie is 5 megapixels.

Wat is de maximale resolutie voor 3D- en 2D-video's?

De maximale opnameresolutie is 720p (HD) aan 30fps.
  • De resolutie voor 3D-video's ligt vast en is niet instelbaar in de camera-instellingen.
  • In de camera-instellingen kunt u wel de gewenste resolutie kiezen voor 2D-video's.

Wat is de optimale afstand om 3D-foto's en video's op te nemen?

De ideale afstand tot uw onderwerp bedraagt minstens 50 cm (1.6 ft). Probeer voor de maximale afstand niet verder te gaan dan 3,5 meter (11 ft.).

Welke bestandsindelingen zijn er voor 3D-foto's?

3D-foto's opnemen in de bestandsindelingen jps (JPEG stereo) of mpo (Multiple-picture object). Zet de camera in de 3D-modus en kies dan de gewenste indeling uit de camera-instellingen.

Hoe kan ik 3D-foto's op mijn computer bekijken?

Indien u geen 3D-scherm of 3D-fotoweergavesoftware op uw computer hebt, kunt u de 3D-foto's eerst opslaan als gewone jpeg-afbeeldingen in de app Galerie voordat u ze op uw computer opslaat en bekijkt.

*Voer hier commentaar in ...
htc-evo-3d