De SIM-kaart beveiligen met een pincode
Instellingen & Services

De SIM-kaart beveiligen met een pincode

U kunt uw SIM-kaart beveiligen tegen onbevoegd gebruik door een Pincode (persoonlijk identificatienummer) toe te wijzen. Noodoproepen kunnen altijd worden uitgevoerd, zonder dat een pincode is vereist.
Controleer of u over de standaard SIM PIN beschikt die door uw mobiele aanbieder is geleverd voordat u doorgaat.
  1. Druk in het begin scherm op MENU en tik op Instellingen.
  2. Schuif omlaag en tik op Security (Beveiliging ) > Set up SIM card lock (Sim-kaartblokkering instellen).
  3. Klik in het keuzevakje SIM-kaart blokkeren.
  4. Voer de standaardpincode voor de SIM-kaart in en tik op OK.
  5. Tik op SIM-pincode wijzigen als u de code wilt wijzigen.

Een geblokkeerde SIM-kaart vrijgeven

Als u de verkeerde PIN vaker intikt dan het maximaal aantal toegestane pogingen, wordt uw SIM-kaart 'PUK-geblokkeerd'. U hebt een PUK-code nodig om weer toegang tot het toestel te krijgen. Uw mobiele aanbieder kan u die code al hebben gegeven toen u uw SIM-kaart kreeg.

1. Typ de PUK-code in het kiesscherm en tik op Volgende..
  2. Typ de nieuwe PIN die u wilt gebruiken en klik op Volgende..
  3. Typ de nieuwe PIN nogmaals en tik op Volgende.

*Voer hier commentaar in ...
htc-desire