Een Bluetooth-headset of car kit aansluiten

U kunt met een Bluetooth-headset naar muziek luisteren of handsfree bellen met een compatibele Bluetooth-headset of car kit. Gebruik dezelfde procedure voor het instellen van stereo audio en hands free.
Belangrijk:
  • Als u met uw headset of car kit naar muziek wilt luisteren, moeten deze het A2DP Bluetooth-profiel ondersteunen.
  • Voordat u de headset aansluit, moet u deze zichtbaar maken zodat de telefoon hem kan vinden. Zie de handleiding van de headset als u wilt weten hoe dat moet.
  1. Druk in het startscherm op en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken.
  2. Tik op Bluetooth-instellingen.
  3. Als het keuzevakje Bluetooth niet is geselecteerd, moet u dit selecteren om Bluetooth in te schakelen.
  4. Controleer of de headset ontdekt kan worden.
  5. Tik op Scannen naar toestellen. Uw telefoon gaat naar Bluetooth-apparaten zoeken die zich binnen het bereik bevinden.
  6. Als de naam van uw headset in het deel voor Bluetooth-apparaten verschijnt, tikt u op de naam. Vervolgens probeert uw telefoon automatisch een koppeling te maken met de headset.
  7. Als het niet lukt om automatisch een koppeling te maken, moet u de code invoeren die met de headset is meegeleverd.
De status van koppelen en verbinden wordt onder de handsfree hoofdtelefoon of carkit in de lijst met Bluetooth-apparaten weergegeven. Wanneer de Bluetooth-hoofdtelefoon of -carkit verbinding heeft gemaakt met uw telefoon, wordt het pictogram voor Bluetooth-verbinding in de statusbalk weergegeven. Afhankelijk van het verbonden type headset of car kit kunt u hiermee beginnen met luisteren naar muziek en/of het voeren van telefoongesprekken.

Opnieuw verbinding maken met een headset of car kit

Gewoonlijk kunt u eenvoudig opnieuw verbinding maken met de headset door Bluetooth op de telefoon in te schakelen en de headset aan te zetten. Het kan echter zijn dat u de verbinding handmatig moet maken als de headset met een ander Bluetooth-apparaat is gebruikt.
  1. Druk in het startscherm op en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken.
  2. Tik op Bluetooth-instellingen.
  3. Als het keuzevakje Bluetooth niet is geselecteerd, moet u dit selecteren om Bluetooth in te schakelen.
  4. Controleer of de headset ontdekt kan worden.
  5. Tik op de naam van de headset in het deel voor Bluetooth-apparaten.
  6. Als om een code wordt gevraagd, kunt u 0000 of 1234 proberen, of de code opzoeken in de handleiding van de headset of car kit.

Als u nog steeds geen verbinding kunt maken met de headset of car kit, moet u de aanwijzingen volgen in Een Bluetooth-apparaat ontkoppelen in dit hoofdstuk en vervolgens de aanwijzingen volgen onder Een Bluetooth-headset of car kit aansluiten.