Werken met HTC back-up
Instellingen & Services

Werken met HTC back-up

Bespaar je de tijd en frustratie van het herstellen van je aangepaste HTC Desire 601-ervaring als je de fabrieksinstellingen terugzet of als je een andere telefoon koopt. Op de HTC Desire 601 gebruik je HTC back-up om dagelijks een back-up naar de cloud te maken, zodat je de inhoud de volgende keer gemakkelijk kunt herstellen.

HTC back-up gebruikt de opslag van Google Drive of Dropbox voor je inhoud en instellingen. Het kan van het volgende een back-up maken en deze herstellen:

Persoonlijke instellingen Deze omvatten je feed-bronnen in HTC BlinkFeed, widgets, achtergrond, beltonen en de indeling van je beginscherm.
Accounts en wachtwoorden HTC back-up slaat de aanmeldgegevens op van veel populaire accounts voor e-mail en sociale netwerken, zoals Exchange ActiveSync, Outlook.com, Flickr, LinkedIn, and POP/IMAP.
Apps en instellingen Deze omvatten je contacten die zijn opgeslagen op de HTC Desire 601, SMS-berichten, webbladwijzers, persoonlijk woordenboek, Wi-Fi-netwerken, apps die je hebt geïnstalleerd, de rastergrootte en sorteervolgorde op het scherm Alle applicaties enzovoort.

Een back-up maken van de HTC Desire 601 naar Google Drive

Schakel HTC back-up in om dagelijks een back-up te maken van je inhoud over Wi-Fi. Je kunt het inschakelen door Dagelijks back-up maken via Wi-Fi te kiezen tijdens het installeren van het apparaat, of in Instellingen.
Belangrijk: Afhankelijk van de hoeveelheid inhoud kan het maken van een handmatige back-up over een gegevensverbinding extra gegevenskosten opleveren en lang duren. Het gebruik van een Wi-Fi-verbinding wordt aanbevolen.
  1. Ga naar Instellingen en tik op Back-up maken en opnieuw instellen.
  2. Tik op Back-upaccount.
  3. Tik op HTC-account.
  4. Meld je aan met je Google-account, HTC-account of Facebook-account.
  5. Tik op het scherm Cloud-opslag op de optie Google Drive waar de naam van je Google-account onder staat en tik op OK.
  6. Als je je HTC-account of Facebook-account hebt gebruikt, meld je je aan bij je Google-account om je Google Drive te bereiken.
  7. Tik als daarom wordt gevraagd op OK zodat HTC back-up je Google Drive kan bereiken.
  8. Zorg er voor dat de schakelaar Automatische back-up is ingeschakeld voor het maken van een dagelijkse back-up. Je kunt ook op Nu back-up maken tikken om op elk gewenst moment met de hand een back-up te maken.
De datum en tijd van de meest recente back-up staat onder Geschiedenis back-up.

De back-up terugzetten op de HTC Desire 601 vanaf Google Drive

Als je een back-up van je telefoon hebt gemaakt op Google Drive, kun je deze back-up terugzetten op de HTC Desire 601 of op een nieuwe HTC-telefoon.
Belangrijk:
  • Afhankelijk van de hoeveelheid inhoud kan het terugzetten van de back-up over je gegevensverbinding extra gegevenskosten opleveren en lang duren. Het gebruik van een Wi-Fi-verbinding wordt aanbevolen.
  • Om betaalde apps te herstellen, moet je ze downloaden en installeren vanaf Google Play.
  1. Als je een nieuwe HTC-telefoon de eerste keer of na het herstellen van de fabrieksinstellingen aanzet, kun je kiezen om de inhoud te herstellen waarna je Uit je HTC back-up herstellen kunt kiezen in het scherm Telefoon instellen.
  2. Vergeet niet je aan te melden met dezelfde account die je eerder hebt gebruikt om een back-up te maken van je telefoon. Je Geschiedenis back-up verschijnt vervolgens.
  3. Selecteer een back-up en tik op Volgende.
  4. Als je je HTC-account of Facebook-account hebt gebruikt om een back-up te maken van je telefoon, meld je je aan bij je Google-account om je Google Drive te bereiken.
  5. Als daarom wordt gevraagd, moet je toestaan dat HTC back-up je Google Drive kan bereiken.
  6. Tik nadat je instellingen zijn hersteld op Volgende om door te gaan met het instellen van je telefoon.
  7. Schuif het meldingenvenster open om te controleren of er een melding is voor het herstellen van de lay-out van het beginscherm en de apps.
Je gratis apps die je eerder had gedownload van Google Play worden op de achtergrond hersteld en je kunt de voortgang volgen via een melding op de statusbalk.

De snelkoppelingen in Alle applicaties en het beginscherm worden gereorganiseerd als in de back-up nadat alle apps geïnstalleerd zijn. Je kunt je telefoon blijven gebruiken terwijl de apps hersteld worden.

Tip: Je kunt ook naar Instellingen gaan en op Back-up en herstellen > Uit je HTC back-up herstellen kiezen. Controleer of je al bent aangemeld bij dezelfde account die je hebt gebruikt om een back-up van je telefoon te maken.

Als je een back-up terugzet, overschrijf je de huidige gegevens en instellingen op de HTC Desire 601.

Je online back-up opslag wijzigen

Als je Dropbox of Google Drive met HTC back-up hebt gebruikt, kun je naar een andere online opslag wisselen voor back-ups en het herstellen van de inhoud op de HTC Desire 601.
Belangrijk:
  • Controleer of HTC back-up is ingeschakeld.
  • Je kunt heen en weer gaan tussen Dropbox en Google Drive, maar we raden aan om het bij één online opslag te houden. Door van de een naar de ander te wisselen, wordt een volledig nieuwe back-up van al je gegevens en bestanden gemaakt.
  1. Ga naar Instellingen en tik op Back-up maken en opnieuw instellen.
  2. Tik op > Opslagdienst kiezen.
  3. Selecteer een online opslag en tik op OK.
  4. Meld je aan bij je Dropbox of Google-account als je dat nog niet hebt gedaan.

*Voer hier commentaar in ...
htc-desire-601
VERWANTE ARTIKELS
topic_tag-backup-htc_backup