Meer opslagruimte vrijmaken

Naarmate je de HTC Desire 601 langer gebruikt, verzamel je steeds meer gegevens en vul je na verloop van tijd de opslagcapaciteit. Hier zijn een paar tips over hoe je de opslagruimte kunt vergroten.

De opslagassistent uitvoeren

Maak ruimte in de telefoonopslag vrij door apps en bestanden te verwijderen die je niet langer wilt bewaren. Tik in Instellingen op Opslagruimte > Meer ruimte maken.

Bestanden in Google Drive opslaan

Je kunt foto's, e-mailbijlagen en andere documenten opslaan in Google Drive en ze overal waar je bent openen. Je kunt de app Camera instellen om automatisch foto's naar Google Drive te uploaden.

Opmerking: Google Drive is een externe app die niet wordt geleverd door of geassocieerd is met HTC Corporation.

Foto's en video's beheren

• Stel de app Camera in om automatisch te uploaden naar een site voor het delen van foto's of naar online-opslag. Je kunt ze terughalen van de site voor het delen van foto's of uit de online opslag als dat nodig is.
    Opmerking: Het gebruik van gegevensverbindingen tijdens het uploaden van foto's en video's kan veel geld kosten. Je kunt het beste verbinding maken met Wi-Fi of automatisch uploaden van camera-opnames uitschakelen als je een beperkt gegevensabonnement hebt.
  • Na het nemen van een reeks continu-opnames, bewaar je alleen de beste opname en gooi je de rest weg.
  • Nadat je een foto hebt bewerkt of een video bijgesneden, blijft het originele bestand behouden. Je kunt originele bestanden verwijderen of ze naar de online opslag of je computer verplaatsen.
  • Als je video's alleen via MMS verzendt, gebruik je een lagere resolutie. Video met een hoge resolutie neemt meer ruimte in beslag. Tik in de instellingen voor Camera op Videokwaliteit om de resolutie te veranderen.

Back-ups van gegevens

Bewaar alleen de meest recente gegevens van apps op de HTC Desire 601. Je kunt een back-up maken van agenda's, contacten en bladwijzers of SMS-berichten en persoonlijke woordenboeken exporteren.

Schakel een aantal apps uit

Ook apps die niet gebruikt worden, kunnen op de achtergrond actief zijn en gegevens naar de telefoonopslag downloaden. Als je de app niet kunt verwijderen, kun je hem uitschakelen. Tik in Instellingen op Apps en veeg naar Alles. Selecteer de app die je wilt uitschakelen en tik op Uitschakelen.