Direct informatie ophalen met Google Now

Wil je het weer of de tijd voor je dagelijkse woon-werkverkeer weten voordat je de dag begint? Google Now levert snelle en actuele informatie die voor jou van belang is - zonder dat je moet zoeken.
Afhankelijk van je locatie, het tijdstip van de dag, en eerdere Google zoekopdrachten, toont Google Now informatiekaarten die omvatten:
  • Het weer van de dag en de weervoorspelling voor de komende dagen.
  • De verkeerssituatie op weg naar je werk of terug naar huis.
  • De richtingen en reistijd naar je volgende afspraak.
  • De volgende trein of bus die op je perron of bushalte komt.
  • De uitslagen van je favoriete club terwijl je van de wedstrijd geniet.

Google Now instellen

Belangrijk: Voordat je Google Now instelt:
  • Zorg er voor dat je bent aangemeld bij je Google-account.
  • Schakel de locatiediensten in en zorg er voor dat je verbonden bent met internet. Zie Locatiediensten in- of uitschakelen.
  1. Open de app Google. Of veeg naar boven vanaf de knop .
  2. Tik op Volgende op het scherm Google Now ophalen!.
  3. Tik op Ja, ik ben binnen. De informatiekaarten van Google Now verschijnen in het Google-zoekscherm.
  4. Voor een overzicht van alle beschikbare informatiekaarten, veeg je omhoog over het scherm en tik je op Meer.
Afhankelijk van de informatie die je toestaat om te delen, kunnen meer informatiekaarten verschijnen op het Google zoekscherm als je de HTC Desire 601 gebruikt voor zoeken op het web, het maken van afspraken enzovoort.

Kaartinstellingen wijzigen

Je kunt de instellingen van Google Now-kaarten eenvoudig wijzigen om ze aan je informatiebehoefte aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld de weereenheden in de kaart Weer of de vervoersmodus in de kaart Verkeer wijzigen.
  1. Open de app Google. Of veeg naar boven vanaf de knop .
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Om een kaartinstelling te wijzigen, zoals de weerseenheid op de kaart Weer, tik je op en vervolgens op de pijltjesknoppen als deze verschijnen.
    • Om specifieke kaartgegevens te wijzigen, zoals je werkadres en sportclub of aandelen die je volgt, ga je naar de onderkant van het scherm, tik je op , en tik je op de informatie die je wilt wijzigen.

Kaarten negeren en verbergen

1. Open de app Google. Of veeg naar boven vanaf de knop .
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Om een kaart te negeren, veeg je deze naar links of rechts.
    • Om te voorkomen dat de kaart op het Google zoekscherm verschijnt, tik je op op de kaart die je wilt verbergen, en tik je vervolgens op Nee.

Herinneringen in Google Now instellen

Herinneringen maken in Google Now is een eenvoudige manier om bij te houden wat je moet doen. Je kunt herinneringen instellen op basis van tijd of locatie. Als de tijd voor de herinnering is bereikt of als je op de opgegeven locatie bent aangekomen, toont Google Now de kaart Herinnering in het Google zoekscherm en klinkt een melding om je te waarschuwen.
  1. Open de app Google. Of veeg naar boven vanaf de knop .
  2. Schuif naar de onderkant van het scherm en tik op > .
  3. Voer de titel in voor de herinnering, zoals de taak waaraan je herinnerd wilt worden.
  4. Selecteer Wanneer om een op tijd gebaseerde instelling in te stellen, of Waar om een op locatie gebaseerde herinnering in te stellen.
  5. Stel de gegevens in voor de tijd of locatie.
  6. Tik op Me op dit tijstip herinneren of Me op deze plaats herinneren.

Als het tijd is voor de herinnering of je bent ter plaatse aangekomen, verschijnt de kaart Herinnering in het Google zoekvenster. Daarna kun je de herinnering verwijderen of laten sluimeren.

Tip: Ga voor een lijst met al je herinneringen naar de onderkant van het Google zoekscherm en tik op .

Google Now vernieuwen

Vernieuw Google Now om informatiekaarten bij te werken of relevante kaarten weer te geven voor informatie die je zojuist hebt toegevoegd op de HTC Desire 601, zoals een aanstaande afspraak in de Agenda.
  1. Open de app Google. Of veeg naar boven vanaf de knop .
  2. Trek het scherm omlaag met je vinger en laat los om te vernieuwen.

Google Now uitschakelen

1. Open de app Google. Of veeg naar boven vanaf de knop .
  2. Schuif naar de onderkant van het scherm en tik op > Instellingen.
  3. Tik op de schakelaar Aan/uit naast Google Now en tik op Uitschakelen.