Verbinding maken met een virtual private network (VPN)
Instellingen & Services

Verbinding maken met een virtual private network (VPN)

Vanaf uw telefoon kunt u virtual private networks (VPN) toevoegen, instellen en beheren waardoor u verbinding kunt maken en netwerkbronnen gebruiken binnen een beveiligd lokaal netwerk, zoals uw bedrijfsnetwerk.

Afhankelijk van het type VPN dat u op uw werk gebruikt, kan u worden gevraagd om uw aanmeldgegevens in te voeren en beveiligingscertificaten te installeren voordat u verbinding kunt maken met het bedrijfsnetwerk. Uw netwerkbeheerder kan u deze informatie geven.

Verder moet de HTC ChaCha eerst een Wi-Fi of gegevensverbinding opzetten voordat u een VPN-verbinding kunt starten.

De beveiligde opslag voor aanmeldgegevens instellen

Als uw netwerkbeheerder u opdracht geeft om beveiligingscertificaten te downloaden en installeren, moet u eerst de beveiligde opslag voor aanmeldgegevens op uw HTC ChaCha instellen.

1. Druk in het beginscherm op en tik vervolgens op Instellingen > Beveiliging.
  2. Tik op Wachtwoord instellen.
  3. Stel een wachtwoord in voor de opslag van referenties.
  4. Rol omlaag en bevestig het wachtwoord en tik vervolgens op OK.
  5. Selecteer het keuzevakje Beveiligde aanmeldgegevens gebruiken.
Download en installeer de certificaten die u nodig hebt om uw lokale netwerk te kunnen bereiken. Uw netwerkbeheerder kan u uitleggen hoe u dit moet doen.

Een VPN-verbinding toevoegen

1. Druk in het beginscherm op en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken.
  2. Tik op VPN-instellingen > VPN toevoegen en vervolgens op het type VPN dat u wilt toevoegen.
  3. Tik op de VPN-instellingen en stel ze in volgens de beveiligingsgegevens die u van uw netwerkbeheerder hebt gekregen.
  4. Druk op en tik op Opslaan.
De VPN wordt vervolgens toegevoegd aan de sectie VPNs van het scherm VPN-instellingen.

Verbinding maken met een VPN

1. Druk in het beginscherm op en tik op Instellingen > Draadloos en netwerken.
  2. Tik op VPN-instellingen.
  3. Tik in het gedeelte VPNs op de VPN waarmee u verbinding wilt maken.
  4. Typ als daarom wordt gevraagd de vooraf ingestelde aanmeldgegevens en tik op Verbinden. Nadat de verbinding is verbroken, verschijnt het pictogram voor een verbroken VPN-verbinding in het systeemvak van de titelbalk.
Open de webbrowser om bronnen zoals uw bedrijfsintranet te openen.

De verbinding met een VPN verbreken

1. Houd de titelbalk ingedrukt en schuif omlaag om het meldingenvenster te openen.
  2. Tik op de VPN-verbinding om terug te keren naar het scherm VPN-instellingen, en tik op de VPN-verbinding om deze te verbreken.
Als de verbinding tussen de HTC ChaCha en de VPN is verbroken, verschijnt het pictogram voor een verbroken VPN-verbinding in het meldingengebied van de titelbalk.

*Voer hier commentaar in ...
htc-chacha