Tweeten onderweg met Peep

U kunt tweets lezen en posten, directe berichten verzenden en ontvangen, zoeken naar nieuwe Twitter-gebruikers om te volgen met de toepassing Peep. Peep is een Twitter client waarmee u met uw HTC ChaCha kunt "‍twitteren"‍. U kunt ook uw contacten in Contacten koppelen met hun Twitter profielen (als u hen volgt).
Als u zich niet hebt aangemeld bij uw Twitter account toen u de HTC ChaCha voor het eerst inschakelde, kunt u een van de volgende acties uitvoeren:
  • Meld u vanuit Peep aan bij uw Twitter-account. Tik in het beginscherm op > Peep en volg de aanwijzingen op het scherm.
  • Voeg de account Twitter voor HTC Sense toe aan Instellingen > Accounts en synchronisatie.
Opmerking: Twitter voor HTC Sense en Peep delen dezelfde aanmeldgegevens. Dat betekent dat als u Peep gebruikt om te tweeten, u ook uw contacten kunt koppelen aan hun Twitter profielen via Twitter voor HTC Sense.
Tik in het beginscherm op > Peep. Peep opent met het tabblad Alle tweets.
Tik om een tweet te schrijven en verzenden.
Tik op iemands naam om profieldetails en al zijn of haar tweets te bekijken.
Als u de contact in Contacten hebt gekoppeld, tikt u op de foto of het pictogram om een menu te openen waarin u snel kunt kiezen hoe u met de contactpersoon communiceert.
Houd een tweet ingedrukt om een optiemenu te openen om te antwoorden, een rechtstreeks bericht te sturen, te retweeten enzovoort.
Toont alle tweets van mensen die u volgt en tweets die u zelf hebt verzonden.
Toont alle tweets die uw gebruikersnaam noemen met de indeling "‍@[uw gebruikersnaam]"‍.
Toont alle persoonlijke en directe berichten die u hebt ontvangen of verzonden.
Toont tweets die u als favoriet hebt gemarkeerd.

Een tweet verzenden

1. Tik in het tabblad Alle tweets op Delen.
  2. Typ uw tweet.
  3. Voeg een foto of locatie aan de tweet toe.
    • Tik op om een foto uit Galerij of Camera naar uw standaard foto-site te sturen en de koppeling naar de foto in de tweet te plaatsen.
    • Op tikken om uw locatie in de tweet op te nemen. U kunt een koppeling naar de kaart, de naam van uw locatie of de coördinaten van uw positie toevoegen.
  4. Klik op Posten.

Te volgen Twitter-gebruikers zoeken.

1. Druk in een willekeurig tabblad in Peep op de knop .
  2. Typ een Twitter-naam in het zoekvak. U kunt het zoeken ook beperken door op > Gebruikers te tikken.
  3. Tik op .
  4. Tik in de lijst met zoekresultaten op de Twitter-gebruiker die u wilt volgen.
  5. Druk op en tik op Volgen.

Een Twitter-gebruiker niet meer volgen

1. Tik in het tabblad Alle tweets op de Twitter gebruiker die u niet langer wilt volgen.
  2. Druk op en tik op Niet volgen.

Een rechtstreeks bericht zenden

U kunt alleen een rechtstreeks bericht sturen naar iemand die u volgt.
  1. Druk op elk van de tabbladen op en tik op Nieuw bericht.
  2. Tik in het tekstvak bovenin het scherm en typ de naam. Tijdens het typen verschijnen de namen van de Twitter gebruikers die met de getypte tekens overeenkomen. Tik op de naam als u deze ziet.
  3. Typ uw bericht en tik vervolgens op Posten.
U kunt ook een rechtstreeks bericht sturen als u een tweet ingedrukt houdt van de persoon waaraan u dat beicht wilt sturen, waarna u in het optiemenu op Rechtstreeks bericht verzenden tikt.

Peep-opties instellen

Tik in een willekeurig tabblad van Peep op en tik op Meer > Instellingen. U kunt de volgende opties instellen:
Accountinstellingen Meld u af bij uw Twitter-account.
Algemene instellingen Kies of u de schermnaam of de echte naam wilt weergeven van de mensen die u volgt.
Verzenden en ontvangen Stel de frequentie in voor het zoeken naar nieuwe tweets en geef het aantal te downloaden tweets op.
Services Stel uw site voor het delen van foto's, de fotokwaliteit, locatieopties en URL-inkorthoost op.
Meldingsinstellingen Selecteer wanneer en hoe u een melding wilt ontvangen.