De Klok gebruiken

Over de widget HTC Klok

Gebruik de widget HTC Klok om de huidige tijd en uw sociale netwerkupdates te bekijken.

De toepassing Klok gebruiken

Haal meer uit de toepassing Klok dan alleen de standaard datum en tijd. Gebruik uw HTC ChaCha als een bureauklok, compleet met weerinformatie of als een wereldklok zodat u kunt zien hoe laat het in verschillende landen wereldwijd is. U kunt hem ook instellen als wekker, stopwatch, en afteltimer.
U kunt de toepassing Klok als volgt openen:
  • Tik op de widget Klok op het beginscherm.
  • Tik in het beginscherm op en tik op Klok.
Tik of schuif uw vinger over de tabs om tussen de verschillende functies van de Klok app te wisselen.

De Bureauklok

De Bureauklok toont de datum, de tijd en het weer. Ook een wekkerindicator en het batterijniveau worden weergegeven.

• Tik op de weersafbeelding of -informatie om de toepassing Weer te openen waar u de weersverwachting voor de komende paar dagen ziet.
  • Tik op om het scherm iets te dimmen op de Bureaubladklok.

Tik op een willekeurige plek op het scherm om alles weer zichtbaar te maken.

• Tik op om het scherm te dimmen en de screensavermodus te starten.

In de screensaver-modus geeft de Bureauklok alleen de datum en tijd weer en en positie verandert elke paar minuten op het scherm. Tik op een willekeurige plek op het scherm om alles weer zichtbaar te maken.

De Wereldklok gebruiken

Gebruik het scherm Wereldklok van de toepassing Klok om de huidige tijd op verschillende plaatsen ter wereld tegelijk te zien. U kunt ook uw woonplaats instellen, meer steden toevoegen aan de lijst van de wereldklok, en de tijdzone, datum en tijd met de hand instellen.

De woonplaats instellen

1. Druk in het tabblad Wereldklok op en tik op Instellingen.
  2. Typ de naam van uw woonplaats. Tijdens het typen wordt de lijst gefilterd zodat de bijpassende steden en landen worden getoond.
  3. Blader door de lijst en tik op uw woonplaats.

Datum, tijdzone en tijd instellen

Als u de tijdzone, datum en tijd van de HTC ChaCha met de hand wilt instellen, moet u eerst de automatische tijdsynchronisatie uitschakelen.
  1. Druk in het tabblad Wereldklok op en tik op Plaatselijke tijdinstellingen.
  2. Wis het keuzevakje Automatisch en stel de tijd, datum en tijdzone in.
Tip: U kunt ook op drukken en op Instellingen > Datum en tijd tikken om het scherm Datum- en tijdinstellingen te openen.

Een stad toevoegen aan het scherm Wereldklok

Voeg meer steden toe aan het scherm Wereldklok zodat u direct de datum en tijd in deze steden kunt bekijken.
  1. Tik in het tabblad Wereldklok op Toevoegen.
  2. Voer de naam van de stad in die u wilt toevoegen. Tijdens het typen wordt de lijst gefilterd zodat de bijpassende steden en landen worden getoond.
  3. Blader door de lijst en tik op de stad die u wilt toevoegen.

Een alarm instellen

U kunt het scherm Alarmsignalen van de toepassing Klok gebruiken om een of meer weksignalen in te stellen.
  1. Klik in het tabblad Alarmsignalen in het keuzevakje voor een alarm en tik op dat alarm.
  2. Sleep in het scherm Alarm instellen met uw vinger omhoog of omlaag om de bladerwieltjes voor de tijd te rollen en de alarmtijd in te stellen.
  3. Blader door het scherm Alarm instellen om alle beschikbare alarmopties te bekijken. U kunt:
    • De Beschrijving voor het alarm invoeren en het Alarmgeluid kiezen dat u wilt gebruiken.
    • Tik op Herhalen. Selecteer de weekdagen waarop het alarm moet afgaan en tik op OK.
    • Tik in het keuzevakje Trillen als u wilt dat de HTC ChaCha ook trilt als het alarm afgaat.
  4. Tik op Gereed als u klaar bent met het instellen van het alarm.
Tip:
  • Tik in het keuzevakje van een alarm om dit te wissen, waarmee u het alarm uitschakelt.
  • Als u meer dan drie alarmsignalen moet instellen, drukt u op terwijl het scherm Alarmsignalen is geopend, waarna u op Alarm toevoegen tikt.

Een alarm wissen

1. Druk in het tabblad Alarms op en tik op Verwijderen.
  2. Voer de items in die u wilt wissen en tik op Verwijderen.

De instellingen voor het alarmgeluid wijzigen

Druk in het tabblad Alarms op en tik op Instellingen. U kunt de volgende instellingen wijzigen:
Alarm in stille modus Deze optie is standaard geselecteerd. Hierdoor klinkt het alarmsignaal, ook als het volume op stille modus is ingesteld. Wis dit keuzevakje als u wilt dat het alarm evenmin geluid heeft als het volume van de HTC ChaCha in de stille modus staat.
Alarmvolume Stel het volumeniveau voor het alarmsignaal in.
Uitsteltijd Stel in hoe lang het volgende alarm wordt uitgesteld.
Gedrag zijknop Kies wat er gebeurt met het alarmsignaal als u op de knop op de zijkant (Volume omhoog/Volume omlaag) drukt. U kunt de knop instellen op uitstellen, het alarmsignaal stoppen, of de knop uitschakelen. De knop werkt alleen als het scherm niet is vergrendeld.