• STORE LOCATOR

HTC One dual sim

User guides

< < Menu

Hvorfor slår telefonen av seg selv?

Det kan være flere årsaker til at en telefon slås av eller slår av skjermen. Prøv tipsene nedenfor som et forsøk på å løse problemet.

Kontroller om telefonen er i dvalemodus

Først må du sjekke om telefonen i øyeblikket er slått av ved å trykke på AV/PÅ-knappen. Hvis skjermen umiddelbart vender tilbake til det samme skjermbildet som tidligere, ble ikke telefonen slått av. Skjermen slås av automatisk etter en viss tidsperiode. Dette er normalt. Du kan justere hvor lenge skjermen er påslått, i Innstillinger > Skjerm og bevegelser, Skjerm, bevegelser og knapper eller Skjerm.

Lade batteriet

Hvis telefonen er slått helt av, må du sørge for at telefonen er ladet. Koble telefonen til en lader, og kontroller batterinivået. Når telefonens batterinivå er lavt nok, vil telefonen slås av automatisk.

Finn appen som forårsaker problemet

Noen ganger kan en app forårsake ustabil programvare, som gjør at strømmen til telefonen slås av. Dette er sannsynligvis årsaken hvis telefonen bare slår seg av når visse apper brukes eller bestemte oppgaver utføres.
  • Avinstaller eventuelle oppgavebehandlings- eller batterisparingsapper.
  • Undersøk om telefonen slår seg av når du bruker en bestemt app eller når du utfører en viss oppgave.
  • Sørg for at alle appene dine er oppdatert i Google Play Butikk -appen.
  • Avinstaller apper som ble installert like før problemet begynte.

Oppdater telefonens programvare

Hvis problemet ikke skyldes appen, må du se etter oppdateringer av telefonens programvare. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, laster du ned og installerer den.

1. Gå til Innstillinger.
  2. Klikk på System > Om telefon > Programvareoppdateringer eller Om > Programvareoppdateringer.
  3. Klikk på Sjekk nå.

Kontroller om telefonen er uvanlig varm

Hvis telefonen er uvanlig varm å berøre, vil den kanskje slå seg av selv. Dette gir telefonen tid til å kjøle seg ned og forhindre mulig skade på interne komponenter.

Slik forhindrer du at telefonen slås av på grunn av høye temperaturer:

• Unngå å bruke telefonen i direkte sollys og overdrevent varme miljøer mer enn bare kort tid.
  • Unngå å bruke apper som krever mye prosessor- eller videostrøm i lengre tidsperioder.
  • Hvis telefonen blir varm under lading, må du koble den fra laderen og lukke alle aktive apper. La telefonen kjøle seg ned før du fortsetter ladingen.
  • Bruk en HTC-merket lader og ladekabel. Tredjeparts ladere og kabler vil kanskje ikke fungere riktig og kan føre til at telefonen varmes opp under lading.
Merk: Under normal drift bør telefonen aldri være varm nok til å forårsake forbrenninger eller andre personskader på grunn av varme fra telefonen.

Utfør en fabrikktilbakestilling via Innstillinger

Som et siste forsøk kan du tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene. Før du foretar en fabrikktilbakestilling, må du være klar over følgende:
  • En fabrikktilbakestilling vil slette alle data, medier og filer fra telefonens lagringsområde. Du vil miste dem og ikke være i stand til å gjenopprette dem hvis du ikke synkroniserte eller sikkerhetskopierte dem på forhånd. Sørg for å sikkerhetskopiere all viktig informasjon og alle filer før du fortsetter.
  • Sørg for at telefonen er ladet til minst 35 % før du utfører tilbakestillingen, eller er koblet til en HTC-lader og aktivt lader.
  • Sørg for at du kjenner Google-kontoens navn og passord. Du trenger dem for å låse opp telefonen etter fabrikkinnstillingen.

På telefoner med Android 5 Lollipop eller høyere kan Enhetsbeskyttelse være aktivert, som innebærer at etter fabrikkinnstillingen må du logge på ved hjelp av samme Google-konto som var pålogget telefonen. Hvis du har glemt Google-kontoens passord, bruker du datamaskinens nettleser og går til www.google.com/accounts/recovery for å tilbakestille passordet først.

Slik utfører du en fabrikktilbakestilling:

1. Gå til Innstillinger.
  2. Klikk på System > Tilbakestill eller Sikkerhetskopiering og tilbakestilling.
  3. Klikk på Tilbakestill til fabrikkstandard, og klikk på Nullstill telefonen.

Hvis du har en sikkerhetslås på enheten, må du angi sikkerhetsinformasjonen også.

4. Klikk på Slett alt eller klikk på OK når du blir bedt om det.

Telefonen vil starte på nytt og tilbakestilles.

Avinstaller en app som forårsaker problemer

Etter at du har tilbakestilt telefonen, må du undersøke om telefonen slås av automatisk før og etter at du har installert appene på nytt. Hvis problemet ikke gir seg etter at appene er installert på nytt, skyldes problemet mest sannsynligvis en app, og den appen må avinstalleres.