• STORE LOCATOR

HTC One dual sim

User guides

< < Menu

Hvordan vet jeg om jeg har installert en ondsinnet tredjeparts app på telefonen?

Du kan oppleve enkelte av de oppførte problemene eller symptomene nedenfor når en ondsinnet app eller malware er installert på telefonen.
  • Falske politiadvarsler som krever at du betaler en bot eller et gebyr
  • Falske antivirusmeldinger
  • Uventede popupvinduer som forhindrer at telefonen virker som den skal
  • Omdirigering til et uønsket webområde eller en appnedlasting
  • Uvanlig forbruk og gebyrer på mobildata og telefonregning
  • Telefonkontakter mottar en uønsket SMS eller e-postmelding
  • Utilsiktede poster eller opplastinger til sosiale medieområder
  • Ny app dukker opp uventet
  • Merkbart redusert batterilevetid etter installering av en ny app

Mange ondsinnede tredjepartsapper vil starte automatisk når telefonen starter opp, eller definere seg selv som enhetsadministratorer for å gjøre appene vanskeligere å installere. For å forhindre at slikt skjer må du avinstallere eller deaktivere alle mistenkelige apper.

1. Start på nytt i sikker modus i henhold til telefonens operativsystem.
    • Android 7 og senere: Trykk på og hold AV/PÅ-knappen, og klikk på og hold Strøm av inntil telefonen starter på nytt.
    • Android 6: Trykk på og hold AV/PÅ-knappen, og klikk på og hold Strøm av inntil meldingen Start på nytt i sikker modus vises. Klikk på OK.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Klikk på Apper eller Apper og varsler > App-info.
  4. Se etter mistenkelige eller ukjente apper, og klikk på Avinstaller eller Deaktiver.

Hvis du ikke ser noen mistenkelige apper, må du avinstallere nylig nedlastede apper som ble installert like før symptomene oppstod.

5. Hvis appen ikke har avinstallerings- eller deaktiveringsmulighet, gå du til Innstillinger, klikker på Sikkerhet > Enhetsadministratorer og fjerner merket for appen som skal avinstalleres. Gå tilbake til Innstillinger > Apper, og prøv å avinstallere appen på nytt.
  6. Start telefonen på nytt og undersøk om problemet er løst.

Hvis dette ikke løser problemet, må du kanskje tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene.

Utfør en fabrikktilbakestilling via Innstillinger

Som et siste forsøk kan du tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene. Før du foretar en fabrikktilbakestilling, må du være klar over følgende:
  • En fabrikktilbakestilling vil slette alle data, medier og filer fra telefonens lagringsområde. Du vil miste dem og ikke være i stand til å gjenopprette dem hvis du ikke synkroniserte eller sikkerhetskopierte dem på forhånd. Sørg for å sikkerhetskopiere all viktig informasjon og alle filer før du fortsetter.
  • Sørg for at telefonen er ladet til minst 35 % før du utfører tilbakestillingen, eller er koblet til en HTC-lader og aktivt lader.
  • Sørg for at du kjenner Google-kontoens navn og passord. Du trenger dem for å låse opp telefonen etter fabrikkinnstillingen.

På telefoner med Android 5 Lollipop eller høyere kan Enhetsbeskyttelse være aktivert, som innebærer at etter fabrikkinnstillingen må du logge på ved hjelp av samme Google-konto som var pålogget telefonen. Hvis du har glemt Google-kontoens passord, bruker du datamaskinens nettleser og går til www.google.com/accounts/recovery for å tilbakestille passordet først.

Slik utfører du en fabrikktilbakestilling:

1. Gå til Innstillinger.
  2. Klikk på System > Tilbakestill eller Sikkerhetskopiering og tilbakestilling.
  3. Klikk på Tilbakestill til fabrikkstandard, og klikk på Nullstill telefonen.

Hvis du har en sikkerhetslås på enheten, må du angi sikkerhetsinformasjonen også.

4. Klikk på Slett alt eller klikk på OK når du blir bedt om det.

Telefonen vil starte på nytt og tilbakestilles.