A HTC biztonsági mentés használata

A HTC biztonsági mentés használata

Kímélje meg magát a testreszabott HTC One X/One X‍+ élmény újralétrehozásával járó időveszteségtől és idegeskedéstől, ha gyári alapállapotba állítást végez, vagy ha elveszíti, összetöri telefonját vagy másikat vesz. A HTC One X/One X‍+ készüléken a HTC biztonsági mentés segítségével napi biztonsági mentést végezhet a felhőbe, így következő alkalommal egyszerűen visszaállíthatja a tartalmat.

A HTC biztonsági mentés a tartalom tárolására a Dropbox tárolóhelyet használja. Az alkalmazás a következőkről képes biztonsági mentést készíteni és ezeket tudja visszaállítani:

Kezdőképernyő beállításai Ezek tartalmazzák a kategóriákat és a szalagcímeket a HTC BlinkFeed alkalmazásban, a widgetekben és a Kezdőképernyő elrendezésén.
Fiókok és jelszavak A HTC biztonsági mentés tárolja a bejelentkezési hitelesítései adatokat több népszerű e-mail és közösségi hálózati fiókhoz, beleértve az Exchange ActiveSync, Microsoft Hotmail, Flickr, LinkedIn, Evernote és a POP/IMAP fiókot.
Alkalmazások és beállítások Ezek tartalmazzák a webes könyvjelzőket, személyes szótárat, Wi-Fi-hálózatokat, illetve a telepített alkalmazásokat, a rácsméretet és a rendezési sorrendet a Minden alkalmazás nézetben, valamit több, mint 150 egyéb beállítást.

A HTC One X/One X‍+ biztonsági mentése

Kapcsolja be a HTC biztonsági mentés alkalmazást a telefon napi biztonsági mentéséhez Wi-Fi hálózaton keresztül. Az alkalmazást úgy kapcsolhatja be, hogy az eszköz beállítása közben kiválasztja a Telefon biztonsági mentése naponta lehetőséget vagy engedélyezi a Beállításokban.
  1. Nyissa meg a Beállítások menüpontot, majd érintse meg a Biztonsági mentés és visszaállítás elemet.
  2. Érintse meg a Fiók biztonsági mentése elemet.
  3. Válassza ki a HTC fiókot a biztonsági mentés fiókjaként, majd jelentkezzen be a fiókba.
    Megjegyzés:
    • Bejelentkezhet a HTC fiókkal vagy a Facebook fiókkal is.
    • Ha már bejelentkezett a Google fiókba, érintse meg a biztonsági mentési fiók megváltoztatásához a HTC fiókra.
  4. Jelentkezzen be a Dropbox fiókba, ha még nem tette meg.

    Érintse meg a Bekapcsolás elemet a fényképek és a videók feltöltéséhez a Dropbox fiókba, amint elkészíti őket.

  5. Ha naponta szeretne biztonsági mentést készíteni, akkor gondoskodjon róla, hogy az Automatikus biztonsági mentés be legyen kapcsolva. A telefonról kézzel is bármikor biztonsági mentést készíthet, ha megérinti a Biztonsági mentés most elemet.
    Megjegyzés: A tartalom mennyiségétől függően a kézi biztonsági mentés további adatköltséggel járhat és hosszú időt vehet igénybe. Wi-Fi-kapcsolat használatát javasoljuk.
A legfrissebb biztonsági mentés dátumát és időpontját a Biztonsági mentési előzmények menüpont alatt tekintheti meg.

A biztonsági mentés visszaállítása a telefonra

Ha korábban használta a HTC biztonsági mentés alkalmazást, akkor a biztonsági mentést visszaállíthatja a HTC One X/One X‍+ készülékre vagy egy új HTC telefonra.
Fontos: A tartalom mennyiségétől függően a biztonsági mentés visszaállítása a telefonra további adatköltséggel járhat és hosszú időt vehet igénybe. Wi-Fi-kapcsolat használatát javasoljuk.
  1. Ha egy új HTC telefont először vagy egy gyári visszaállítás után kapcsol be, válassza a tartalom visszaállítását, majd válassza ki a Visszaállítás HTC biztonsági mentésből elemet a Telefon beállítása képernyőn.
  2. Jelentkezzen be a HTC fiókkal vagy a Facebook fiókkal attól függően, hogy korábban melyik fiókot használta a telefon biztonsági mentésére.
  3. Jelentkezzen be ugyanabba a Dropbox fiókba, amelyet a telefon biztonsági mentéséhez használt, majd válassza a HTC biztonsági mentés engedélyezését a Dropbox eléréséhez. Ezután megjelenik a biztonsági mentési előzmény.
  4. Válasszon ki egy biztonsági mentést, majd érintse meg a Tovább gombot.
  5. Várjon a beállítások visszaállítására.
  6. Érintse meg az OK gombot a korábban telepített alkalmazások visszaállításának folytatásához.
Az alkalmazások visszaállításra kerülnek a háttérben, a folyamatot pedig nyomon követheti az állapotsoron megjelenő értesítésen keresztül. Az alkalmazások megjelennek az Összes alkalmazás nézetben, amint telepítésre kerülnek. Az Összes alkalmazás és a Kezdőképernyő parancsikon átrendezésre kerül a biztonsági mentés alapján, miután az összes alkalmazás telepítve lett. Az alkalmazások visszaállítása közben folytathatja a telefon használatát.
Tipp: Alternatív megoldásként lépjen a Beállítások elemre, majd érintse meg a Biztonsági mentés és visszaállítás > Visszaállítás HTC biztonsági mentésből menüpontot.

Mielőtt ezt végrehajtaná, győződjön meg róla, hogy már be van jelentkezve abba a fiókba, amelyet korábban a telefon biztonsági mentéséhez használt. Ha tehát elkezdte a beállítások vagy az adatok módosítását a telefonon, akkor a biztonsági mentés visszaállítása előtt, szüntesse meg az Alkalmazásadatok és beállítások visszaállítása beállítás kijelölését, hogy elkerülje ezeknek a felülírását.

0 személy találta hasznosnak