Beszélgetés a Google Talkon

Beszélgetés a Google Talkon

A Google Talk a Google azonnali üzenetküldő programja. Lehetővé teszi, hogy a szintén Google Talk-ot használó emberekkel kommunikáljon. Ha a telefon első beállításakor bejelentkezett a Google fiókjába, akkor már bejelentkezett a Google Talk-ba is.

Csevegés egy baráttal

  1. A Kezdőlapon érintse meg a > Talk gombot.
  2. Érintsen meg egy barátot a Friends list listában.
  3. Írja be üzenetét a szöveg mezőbe. Smiley-t is beilleszthet, ha a MENU gomb után megérinti a Tovább > Insert smiley menüpontot.
  4. Érintse meg a Küldés gombot.
  5. Beszélgetés közben nyomja meg a MENU gombot, és érintse meg az alábbi lehetőségek egyikét:
    Chat off record Google Talk üzenetei Gmail fiókjának Csevegések mappájában kerülnek mentésre. Érintse meg ezt a lehetőséget, ha nem szeretné beszélgetését tárolni.
    Switch chats Ha egynél több beszélgetést folytat, érintse meg ezt a kapcsolót, hogy másik ismerősével beszélgessen.
    Friends list Visszatérés a Friends list listára.
    Add to chat Hívja meg másik barátját is a csevegésbe. A barátja, akivel éppen beszélget, és az, akit szeretne meghívni, meghívást kapnak csoportos beszélgetésre. Aki elfogadja a meghívót, csatlakozik a csoportos csevegéshez.
    End chat Bezárja a beszélgetést.
    Tovább Törölheti a beszélgetés előzményeit, beilleszthet egy smiley-t, vagy megtekintheti barátja kapcsolattartási adatait.

Beszélgetés felkérések elfogadása

Amikor egy barátja egy Google Talk üzenetet küld, értesítést kap. A Friends list listában megjelenő bejegyzés mutatja az üzenetet.
Tegye a következők egyikét:
  • A Friends list listában érintse meg azt a barátot, aki a beszélgetési meghívót küldte.
  • Nyissa meg az Értesítések panelt, majd érintse meg a beszélgetési értesítést.

Online állapot és fénykép módosítása

  1. A Kezdőlapon érintse meg a > Talk gombot.
  2. A Friends list listában érintse meg saját nevét a Set Status képernyő megnyitásához.
  3. Adja meg új állapotüzenetét. Vagy nyomja meg a VISSZA gombot, hogy választhasson egyet az egyedi állapotok listájáról.
  4. Érintse meg neve mellett az online állapotot, majd válassza ki a kívánt állapotot a menüből.
  5. Érintse meg fényképét, majd tegye a következők egyikét:
    • Érintse meg a Eltávolítás lehetőséget fényképe eltávolításához-
    • Érintse meg a Change lehetőséget, hogy másik képet válasszon a memóriakártyáról.
  6. Érintse meg a Kész gombot.
Kapcsolati állapota, üzenete és egy kép jelenik meg partnere Friends list listájában, és más alkalmazásokban, ahol megjelenik Google Talk állapota.

Barátok hozzáadása és kezelése

A Friends list listában adhat hozzá új barátokat, és kezelheti már meglévő Google Talk ismerőseit.
A Google Talk megnyitásához a Kezdőlapon érintse meg a > Talk lehetőséget.

Barát meghívása

  1. A Friends list listában nyomja meg a MENU gombot, majd érintse meg az Add friend menüpontot.
  2. Adja meg a felvenni kívánt barátja Google Talk azonnali üzenetküldő azonosítóját vagy Gmail címét.
  3. Érintse meg a Send invitation gombot.

Összes barát megtekintése

Alapértelmezésben csak azokat a barátokat tartalmazza a Friends list akikkel a leggyakrabban cseveg – a legnépszerűbbek.
A Friends list listában tegye a következők egyikét:
  • Összes barátja megtekintéséhez nyomja meg a MENU gombot, majd érintse meg az All friends menüpontot.
  • Ha csak azokat a barátokat kívánja megjeleníteni, akikkel gyakran beszélget, nyomja meg a MENU gombot, majd érintse meg a Most popular menüpontot.

Egy barát népszerűvé tétele

  1. A Friends list listában nyomja meg a MENU gombot, majd érintse meg az All friends menüpontot.
  2. Érintse meg és tartsa nyomva egy barátja nevét, majd érintse meg az Always show friend lehetőséget.

Egy barát blokkolása

Blokkolhat egy barátot, hogy ne tudjon üzeneteket küldeni Önnek. A barátot eltávolítja a Friends list listáról, és hozzáadja a Blocked friends listájához.
  1. A Friends list listában nyomja meg a MENU gombot, majd érintse meg az All friends menüpontot.
  2. Érintse meg és tartsa lenyomva egy barátja nevét, majd érintse meg a Block friend menüpontot.

Barát blokkolásának feloldása

  1. A Friends list listában nyomja meg a MENU gombot, majd érintse meg a Tovább > Blocked menüpontot.
  2. Érintse meg a blokkolt barát nevét, majd érintse meg az OK gombot.

Összes meghívott barát megtekintése

A Friends list lisában nyomja meg a MENU gombot, majd érintse meg a Tovább > Invites menüpontot.
A listában azok a barátai jelennek meg, akik még nem fogadták el meghívását.

Beállítások megváltoztatása vagy kijelentkezés

  1. A Kezdőlapon érintse meg a > Talk gombot.
  2. A Friends list listában nyomja meg a MENU gombot, majd érintse meg:
    • A Beállítások menüpontot az alkalmazás és az értesítések beállításához;
    • A Sign out menüpontot a kijelentkezéshez.
Kapcsolódó témák
0 személy találta hasznosnak