Akun käyttöajan pidentäminen

Se, miten pitkään akku toimii ennen kuin se täytyy ladata uudelleen riippuu siitä, miten käytät HTC One X / One X‍+ -puhelinta. HTC One X / One X‍+ -puhelimen virranhallinta auttaa pidentämään akun kestoa.

Kun sinun on pidennettävä akkusi kestoa, kokeile näitä vihjeitä:

Tarkista akun käyttösi

Akun käytön seuraaminen auttaa selvittämään, mikä käyttää eniten virtaa, joten voit valita, miten toimia. Lisätietoja kohdassa Akkukäytön tarkistaminen

Yhteyksien hallinta

• Kytke käyttämättömät langattomat yhteydet pois päältä.

Kytkeäksesi päälle tai pois päältä yhteyksiä, kuten matkapuhelinverkko, Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteys, mene Asetuksiin ja napauta verkkojen Päälle/Pois-kytkimiä.

• Käytä GPS:ää vain, kun tarvitset tarkan sijainnin.

Estääksesi joitain sovelluksia käyttämästä GPS:ää taustalla, pidä GPS-satelliitit -asetus pois päältä Laita se päälle vain, kun tarvitset tarkan sijainnin käyttäessäsi navigointia tai sijaintia tarvitsevia sovelluksia. Mene kohtaan Asetukset ja napauta Sijainti kytkeäksesi tämän asetuksen päälle tai pois.

• Jos Lepotila valinta Asetukset > Virta on otettu käyttöön, puhelin kytkee matalina huippuaikoina datayhteyden pois päältä, kun näyttö on ollut pois päältä 15 minuuttia eikä verkkoaktiivisuutta ole (ei latauksia, virtauttamista tai datankäyttöä). Datayhteys palautetaan, kun kytket näytön takaisin päälle.

Näytön hallinta

Kirkkauden vähentäminen, näytön lepotila käyttämättömänä ja sen pitäminen yksinkertaisena auttavat säästämään akun virtaa.

• Käytä automaattista kirkkautta (oletusasetus) tai vähennä kirkkautta manuaalisesti.
  • Määritä näytön pimenemisaika lyhyemmäksi.
  • Älä käytä live-taustakuvaa Alkunäytöllä. Animoituja tehosteita on hauska esitellä muille, mutta ne kuluttavat akkua.

Taustakuvan vaihtaminen pelkäksi mustaksi voi myös auttaa vähän. Mitä vähemmän värejä näytetään, sitä vähemmän akkua kuluu.

• Aseta verkkoselain himmentämään näyttöä automaattisesti sivujen ladatessa Avaa Internet-sovellus ja napauta sitten > Asetukset > Käytettävyys > Himm. näyttö sivun lat. ajaksi.

Lisätietoja kohdassa Asetukset ja suojaus ja Personalisointi.

Hallitse sovelluksiasi

• Asenna viimeisimmät ohjelmisto- ja sovelluspäivitykset. Päivityksiin kuuluu joskus akkukestoa parantavia ominaisuuksia.
  • Poista tai ota pois käytöstä sovellukset, joita et käytä koskaan.

Monet sovellukset käyttävät prosesseja tai synkronoivat tietoja taustalla, vaikket edes käyttäisi niitä. Jos sinulla on sovelluksia, joita et enää tarvitse, poista ne.

Jos sovellus on esiladattu, eikä sitä voida poistaa, sovelluksen poistaminen käytöstä voi silti estää sitä olemasta jatkuvasti käytössä tai synkronoimasta tietoja. Pyyhkäise Asetukset > Sovellukset-kohdassa Kaikki-välilehteä, napauta sovellusta ja napauta Poista käytöstä.

Rajoita taustatietoja ja -synkronointia

Taustatiedot ja synkronointi voivat kuluttaa akkua paljon, jos monet sovellukset synkronoivat tietoja taustalla. On suositeltavaa rajoittaa sovellusten liiallista tietojen synkronointia. Määritä, mitkä sovellukset voi asettaa synkronoimaan harvemmin tai manuaalisesti.

• Napauta Asetukset-kohdassa Tilit ja synkronointi ja tarkista, minkä tyyppistä dataa verkkotileilläsi synkronoidaan. Kun akku on loppumaisillaan, ota joidenkin tietojen synkronointi tilapäisesti pois käytöstä.
  • Jos sinulla on monta sähköpostitiliä, harkitse joidenkin synkronointitiheyden harventamista.

Valitse Sähköposti-sovelluksessa tili, napauta > Asetukset > synkronointi, lähetys ja vastaanotto ja määritä sitten asetukset Synkronointiaikataulussa.

• Kun et ole matkalla paikasta toiseen, synkronoi vain nykyisen sijaintisi sääpäivitykset, eikä kaikkien valitsemiesi kaupunkien. Avaa Sää-sovellus ja napauta sitten > Muokkaa poistaaksesi tarpeettomat kaupungit.
  • Valitse pienohjelmat harkiten.

Jotkin pienohjelmat synkronoivat tietoja jatkuvasti. Harkitse sellaisten poistamista, joiden ei tarvitse olla Alkunäytölläsi.

• Napauta Play-kauppa-sovelluksessa > Asetukset ja poista Lisää pienohjelmat automaattisesti -valinta välttääksesi pienohjelmien automaattisen lisäyksen Alkunäytölle uusien sovellusten yhteydessä. Napauta myös Päivitä sovellukset automaattisesti > Älä päivitä sovelluksia automaattisesti, jos haluat itse päivittää sovellukset manuaalisesti Play-kauppassa.

Muita vihjeitä

Pidentääksesi akun ikää vielä vähän, kokeile näitä:

• Hiljennä soittoäänen ja median äänenvoimakkuutta.
  • Minimoi värinän ja äänen kaiun käyttö. Napauta Asetukset Ääni-kohtaa ja valitse, mitkä voit ottaa tarpeettomina pois käytöstä.
  • Tarkista sovellustesi asetukset, joista voit löytää lisävalintoja akun käytön optimoimiseksi.