Datayhteys

Puhelimesi asettuu automaattisesti käyttämään matkapuhelimesi operaattorin datayhteyttä, kun laitat puhelimesi päälle (jos SIM-kortti laitetaan sisään) ensimmäistä kertaa.

Tarkastetaan data-yhteys, jota olet käyttämässä

1. Paina Alkunäyttö-näyttöruudusta , ja napauta sitten Asetukset > Langattomat ja verkot.
  2. Napauta Matkapuhelinverkot > Verkko-operaattorit tai Tukiasemien nimet.

Datayhteyden käynnistäminen tai sammuttaminen

Tiedonsiirtoyhteyden ottaminen pois päältä saattaa osaltaan auttaa akun ja datamaksujen säästämisessä. Jos et ole kuitenkaan laittanut tiedonsiirtoyhteyttä päälle etkä ole myöskään yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, et saa automaattisesti päivityksiä sähköpostiisi, sosiaalisen verkon tileihin etkä muihin synkronoituihin tietoihin.
  1. Paina Alkunäyttö-näyttöruudusta , ja napauta sitten Asetukset > Langattomat ja verkot.
  2. Valitse Matkapuhelinverkko-valintaruutu käynnistääksesi data-yhteyden; tyhjennä valintaruutu sammuttaaksesi data-yhteyden.

Uuden tukiaseman lisääminen

Ennen kuin lisäät toisen tiedonsiirtoyhteyden puhelimeesi, hanki tukiaseman nimi ja asetukset valmiiksi (mukaan lukien käyttäjänimi ja salasana, jos tarvitaan) matkapuhelinoperaattoriltasi.
  1. Paina Alkunäyttö-näyttöruudusta , ja napauta sitten Asetukset > Langattomat ja verkot.
  2. Napauta Matkapuhelinverkot > Tukiaseman nimet.
  3. Paina Tukiasemat-ruudulla ja napauta sitten Uusi tukiasema.
  4. Syötä APN-asetukset Muokkaa tukiasemaa-näyttöruudulla. Napauta APN-asetuskohtaa muokataksesi sitä.
  5. Paina ja napauta sitten Tallenna.

Dataverkkovierailun käyttöönotto

Yhdistä matkapuhelinoperaattorisi kumppanin verkkoihin ja mene data-palveluihin, kun olet matkapuhelinoperaattorisi kattavuusalueen ulkopuolella.

Varoitus: Datapalvelujen käyttäminen verkkovierailun aikana tulee kalliiksi. Kysy matkapuhelinoperaattoriltasi dataverkkovierailun kuluista, ennen kuin käytät dataverkkovierailua.
  1. Paina Alkunäyttö-näyttöruudusta , ja napauta sitten Asetukset > Langattomat ja verkot.
  2. Napauta Matkapuhelinverkot ja valitse sitten Verkkovierailu-valintaruutu.
Valitse Data-verkkovierailun ääni-merkintäruutu, jos haluat puhelimesi soittavan ääntä, niin että tiedät, kun se yhdistyy verkkovierailun verkkoon.