Sanojen syöttäminen ennustavalla tekstillä

Ruutunäppäimistöllä on ennustava teksti auttamaan sinua kirjoittamaan nopeasti ja tarkasti. Ennustava tekstisyöttö on otettu käyttöön oletuksena, ja sanaehdotuksia näytetään kirjoittessasi.
Syöttääksesi sanan ennustettavassa tilassa, tee jotain seuraavasta:
  • Jos näet sanan, jonka haluat korostaa vihreällä tai oranssilla, napauta yksinkertaisesti tilapalkkia sijoittaaksesi sanan tekstiisi.
  • Jos näet sanan, jota haluat näyttää ehdotuksissa ennenkuin olet lopettanut koko sanan kirjoittamisen, napauta sanaa lisätäksesi sen tekstiisi.
  • Jos nuolta näytetään ehdotusluettelon oikealla puolella, napauta nuolta nähdäksesi lisää ehdotuksia.

Toisen kielen asettaminen näppäimistölle

Tällä hetkellä käyttämäsi näppäimistön kielen lisäksi voit asettaa ennustavan tekstin kaksikieliseksi. Kun kirjoitat, saat sanaehdotuksia valitsemallasi kahdella kielellä.
  1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Kaksikielinen ennakointi ja valitse sen jälkeen haluamasi kieli.

Sanan lisääminen ennustavan tekstin sanakirjaan

Puhelimeesi tulee sanojen luettelo, jossa se viittaa ennustaviin tekstiehdotuksiin. Syöttäessäsi tekstiä käyttäen QWERTY-näppäimistön asettelua, jos napautat jotakin sanaa, joka on ehdotusluettelossa, se lisätään automaattisesti ennustavaan tekstisanakirjaan, jos se ei ollut jo sanakirjassa.

Voit lisätä sanan luetteloon myös manuaalisesti.

1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napsauta Oma sanakirja > Muokkaa Omaa sanakirjaa > Lisää uusi.
  3. Syötä lisättävä sana ja napauta sen jälkeen OK.

Sanan muokkaaminen tai poistaminen ennustavassa tekstisanakirjassa

Voit muokata tai poistaa sanoja, joita aikaisemmin lisäsit ennustavaan tekstisanakirjaan.
  1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Oma sanakirja > Muokkaa henkilökohtaista sanakirjaa
    • Muokataksesi sanaa napauta sanaa itseään.
    • Poistaaksesi sanoja sanakirjasta paina ja napauta Poista. Valitse sen jälkeen poistettavat sanat ja napauta OK.

Henkilökohtaisen sanakirjan varmuuskopioiminen muistikortillesi

Voit käyttää muistikorttiasi varmuuskopioimaan uusia sanoja, jotka olet lisännyt ennustavan tekstin sanakirjaan.
  1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Oma sanakirja > Synkronoi henkilökohtainen sanakirja > Kopioi muistikortille.
  3. Kun ehdotetaan, napauta OK.

Henkilökohtaisen sanakirjasi tuominen muistikortiltasi

1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Oma sanakirja > Synkronoi henkilökohtainen sanakirja > Palauta muistikortilta.
  3. Kun sinua kehotetaan, napauta OK.