Ruutunäppäimistön käyttäminen

Ruutunäppäimistö avautuu, kun käynnistät sovelluksen tai valitset kentän, joka vaatii tekstiä tai numeroita. Sen jälkeen, kun olet syöttänyt tekstisi, voit napauttaa tai painaa sulkeaksesi näyttöruudun näppäimistön.

Näppäimistön asettelun valitseminen

Voit valita kolmesta eri näppäimistön asettelusta sopimaan kirjoitustyyliisi.
  1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Näppäimistötyypit ja valitse sen jälkeen se näppäimistön asettelu, jota haluat käyttää. Valitse yksi seuraavista:
    QWERTY Tämä asettelu on samanlainen kuin pöytätietokoneen näppäimistö. Tämä on oletusnäppäimistöasettelu.
    Puhelimen näppäimistö Tämä asettelu muistuttaa perinteistä matkapuhelimen näppäimistöä.
    Kompakti QWERTY Tämä asettelu mahdollistaa kaksi kirjainta kullekin näppäimille. Näppäimen koko on hiukan suurempi kuin täysi QWERTY -asettelu.

Tekstin syöttäminen

Käytä seuraavia näppäimiä syöttäessäsi tekstiä ruutunäppäimistöä käyttämällä:
Paina ja pidä näppäimiä harmailla kirjaimilla ruudun yläosassa syöttääksesi numeroita, symboleita tai korosteisia kirjaimia. Harmaa kirjainmerkki näytetään näppäimellä, joka on kirjainmerkki, joka lisätään, kun painat ja pidät tuota näppäintä. Joillakin näppäimillä on kerrannaiskirjainmerkit tai korostukset niihin liittyvinä.
Vaihto-näppäin. Napauta syöttääksesi ison kirjaimen. Napauta kahdesti laittaaksesi isojen kirjainten lukituksen päälle.
Napauta kytkeäksesi numero- ja symbolinäppäimistön.
Enter-näppäin. Napauta luodaksesi uuden rivin.
Askelpalautin-näppäin. Napauta poistaaksesi edellisen kirjainmerkin.
Kieli-näppäin. Näkemäsi näppäin riippuu tällä hetkellä käyttämästäsi näppäimistön kielestä. Napauta vaihtaaksesi toiseen näppäimistön kieleen. Voit myös päästä näyttöruudulla näppäimistöasetuksiin.
Napauta vaihtokytkeäksesi Multitap- ja XT9-ennustavan tilan välillä käyttäessäsi kompakti QWERTY- tai Puhelinnäppäimistöasettelua.
Napauta piilottaaksesi näyttöruudun näppäimistön.

Useiden näppäimistökielten käyttöön ottaminen

Jos puhelimessasi on käytettävissä monilukuiset näppäimistökielet, voit valita, mitkä kielet mahdollistavat näyttöruudun näppäimistössä sen, että voit vaihtaa näihin kieliin ja käyttää niitä tekstin syöttämiseen.
  1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Kansainvälinen näppäimistö.
  3. Valitse haluamasi kielet.
    Huomautus: Käytettävissä kielet riippuen alueesta, mistä hankit puhelimen.

Vaihtaminen vaakanäyttöruutunäppäimistöön

Kun syötät tekstiä, voit valita ruutunäppäimistön vaakasuoran suunnan. Käännä puhelimesi sivuttain käyttääksesi suurempaa näppäimistöä helppoon kirjoittamiseen.
Huomautus:
  • Valitse Näytön automaattinen kääntyminen -valintaruutu kohdasta > > Asetukset > Näyttö mahdollistaaksesi näyttöruudun suunnan automaattisen muuttumisen.
  • Vaakasuora suuntaus -näppäimistöä ei tueta kaikissa sovelluksissa.