Kellon käyttäminen

Tietoja HTC Kello -widgetistä

Käytä HTC Kello -widgetiä nähdäksesi senhetkisen päivämäärän, kellonajan ja sijainnin. Voit käyttää Kello näyttämään myös toisen paikan kellonajan.

Kello-widgetin kaupungin vaihtaminen

Voit vaihtaa Kello-widgetin käyttämän kaupungin.
Jos haluat toisen kaupungin tai maan ajan käyttöön, voit:
  • Muokata widgetin asetuksia. Paina ja pidä Kello-widgetiä alkunäytöllä ja vedä se sitten Muokkaa-painikkeeseen. Valitse kaupunki, jonka aikaa haluat käyttää.
  • Lisää toinen Kello-widget laajennettuun alkunäyttöön. Valitse sopiva useiden mallien joukosta ja valitse käytettävä kaupunki.

Kello-sovelluksen käyttäminen

Kello-sovelluksesta saat paljon muutakin kuin pelkän päiväyksen ja kellonajan. Voit käyttää puhelintasi pöytäkellona, joka näyttää myös säätiedot tai maailmankellona, josta näet ajan useissa kaupungeissa eri puolilla maailmaa. Siinä on myös herätyskello, sekuntikello ja lähtölaskenta-ajastin.
Kello-sovellus avataan yhdellä seuraavista tavoista:
  • Napauta Kello-widgetiä alkunäytöllä.
  • Napauta alkunäytöllä ja napauta sitten Kello.
Napauta alarivillä olevia välilehtiä tai liu'uta sormea välilehtiä pitkin vaihtaaksesi Kello-sovelluksen eri toimintojen välillä.

Työpöydän kellonkäyttö

Kello-sovelluksen avaaminen vie sinut suoraan Työpöydän kello -ruutuun.

Työpöydän kello näyttää senhetkisen päivämäärän, kellonajan ja sään. Siinä on myös herätyskellon ja akun latauksen merkkivalo. Voit himmentää näyttöruudun osoittamaan vain kellonajan ja päivämäärän.

• Napauta säätietoja avataksesi Sää-sovelluksen, missä voit nähdä muutaman seuraavan päivän sääennusteet.
  • Napauta näyttöruudun himmentämiseksi ja vain kellonajan ja päivämäärän näyttämiseksi Työpöydän kellossa. Ruudun valot palaavat, kun napautat ruutua minne tahansa.
  • Napauta ruudun himmentämiseksi ja näytönsäästäjätilaan menemiseksi. Kun puhelin on näytönsäästäjätilassa, kellonaika ja päivämäärä muuttavat paikkaa ruudulla muutaman minuutin välein. Ruudun valot palaavat, kun napautat ruutua minne tahansa.

Maailmankellon käyttö

Käytä Kello-sovelluksen Maailmankello-välilehteä tarkistaaksesi nykyisen ajan eri paikoissa maailmalla. Voit myös asettaa kotikaupunkisi, lisätä lisää kaupunkeja maailmankellon luetteloon ja asettaa manuaalisesti aikavyöhykkeesi, päivämäärän ja kellonajan.

Kotikaupunkisi asettaminen

1. Paina Maailmankello-välilehdeltä ja napauta sen jälkeen Kotiasetukset.
  2. Syötä kotikaupunkisi nimi. Kun syötät aakkosia, luettelo suodatetaan osoittamaan vastaavia kaupunkeja ja maita.
  3. Vieritä luetteloa ja napauta sitten kotikaupunkiasi.

Aikavyöhykkeen, päivämäärän ja kellonajan asettaminen

Asettaaksesi aikavyöhykkeen, päivämäärän ja kellonajan puhelimeesi manuaalisesti sinun täytyy ensin sammuttaa automaattinen kellonajan synkronointi.
  1. Paina Maailmankello-välilehdeltä ja napauta sen jälkeen Paikallisajan asetukset.
  2. Poista valinta ruudusta Automaattinen ja aseta aikavyöhyke, päiväys ja aika oikeiksi.
Vihje: Voit myös painaa alkunäyttöruudusta ja napauttaa sitten Asetukset > Päiväys ja aika avataksesi ruudun Päivämäärä ja kellonaika -asetukset.

Kaupungin lisääminen Maailmankellon ruudulle

Lisää kaupunkeja Maailmankellon ruudulle, niin voit tarkistaa välittömästi päivämäärän ja kellonajan näissä kaupungeissa.
  1. Napauta Maailmankello-välilehdellä Lisää kaupunki.
  2. Syötä kaupungin nimi, jonka haluat lisätä. Kun syötät aakkosia, luettelo suodatetaan osoittamaan vastaavia kaupunkeja ja maita.
  3. Vieritä luettelon läpi ja napauta kaupunkia, jonka haluat lisätä.

Hälytyksen asettaminen

Voit käyttää Kello-sovelluksen Hälytys-näyttöruutua asettaaksesi yhden tai useamman herätyshälytyksen.
  1. Avaa Hälytykset-välilehti, valitse hälytyksen valintaruutu ja napauta hälytystä.
  2. Hälytyksen asetusruudussa vedä sormea ylös tai alas asettaaksesi hälytyksen kellonajan vierityspyörillä.
  3. Vieritä Aseta hälytykset -näyttöruudun läpi nähdäksesi kaikki käytettävissä olevat hälytysvalinnat. Voit:
    • Kirjoita hälytyksen Kuvaus ja valitse, millainen Hälytysääni on käytössä.
    • Napsauta Toista. Valitse minä viikonpäivinä hälytys on käytössä ja napauta sitten OK.
    • Valitse Värinä-valintaruutu, jos haluat puhelimesi värisevän hälytyksen aikana.
  4. Kun olet lopettanut hälytyksen asettamisen, napauta Valmis.
Vihje:
  • Hälytys kytketään pois päältä tyhjentämällä hälytyksen valintaruutu.
  • Jos sinun tarvitsee asettaa enemmän kuin kolme hälytystä, paina samalla kun olet Hälytykset-ruudulla ja napauta sitten Lisää hälytys.

Hälytyksen poistaminen

1. Paina Hälytykset-välilehdeltä ja napauta sen jälkeen Poista.
  2. Valitse hälytykset, jotka haluat poistaa, ja napauta sitten Poista.

Hälytysääniasetusten vaihtaminen

Paina Hälytykset-välilehdeltä ja napauta sen jälkeen Asetukset. Voit muuttaa seuraavat asetukset:
Hälytys hiljainen-tilassa Tämä vaihtoehto on valittu oletuksena. Se antaa hälytyksen soida, vaikka puhelimesi on asetettu äänettömään tilaan. Tyhjennä tämä valintaruutu, jos haluat hiljentää äänen, kun puhelin on äänettömässä tilassa.
Hälytyksen äänenvoimakkuus Aseta hälytyksen äänenvoimakkuuden taso.
Torkkujen kesto Aseta, kuinka pitkä on torkkujen kesto herätysten välillä.
Sivupainikkeen käyttäytyminen Valitse mitä tapahtuu hälytykselle, kun painat puhelimesi sivupainiketta (ÄÄNENVOIMAKKUUS YLÖS/ÄÄNENVOIMAKKUUS ALAS). Voit asettaa painikkeen siirtämään hälytyksen torkkutilaan, ohittamaan hälytyksen tai ottaa painikkeen pois käytöstä. Sivupainike toimii vain, kun puhelimen näyttöruutua ei ole lukittu.