Tiedon hakeminen puhelimestasi ja webistä

Voit etsiä tietoa puhelimestasi ja webistä Google-haku. Joissakin sovelluksissa, kuten sovelluksissa Henkilöt tai Sähköposti, on omat hakutoiminnot, joilla voit hakea tietoja juuri niistä sovelluksista (sovelluksen kuvake näkyy hakukentän vasemmalla puolella.)

Hakuasetusten määrittäminen

1. Paina Alkunäyttö-näyttöruudusta , ja napauta sitten Asetukset.
  2. Vieritä alas näyttöruudulla ja napauta sitten Haku.
  3. Napauta Google-haku ja tee sitten jokin seuraavista:
    • Valitse Näytä web-ehdotuksia, jos haluat nähdä Googlen löytämiä ehdotuksia webistä hakiessasi tietoa.
    • Voit ottaa oman hakuhistorian käyttöön valitsemalla Hakuhistoria. Sinun on kirjauduttava Google-tilillesi tämän ominaisuuden käyttämiseksi. Kohdan Näytä web-ehdotuksia on oltava valittuna, jotta tämä toiminto olisi käytössä.
  4. Paina .
  5. Napauta Haettavat kohdat ja valitse sitten ne kohdat, joiden haluat olevan mukana haussa.

Hakujen tekeminen puhelimessasi ja webissä

1. Paina alkunäytöstä .
  2. Kirjoita etsittävä asia tekstikenttään. Näet puhelimesta ja Google-hausta löytyvät tulokset kirjoittaessasi.
  3. Tee jokin seuraavista
    • Jos haluat rajoitta hakuasi, napauta , valitse toinen hakupaikka (esimerkiksi Sovellukset) ja napauta sitten .
    • Jos oikea hakutulos näkyy luettelossa, napauta sitä. Hakutulos avautuu oikeanlaiseen sovellukseen.
    • Voit muokata luettelon kohtaa napauttamalla . Kohta avautuu tekstikenttään, jossa voit muokata sitä.
    • Jos oikeaa hakutulosta ei näy luettelossa, etsi sitä webistä napauttamalla . Web-selain avautuu ja avaa Google hakutulossivun.

Tietojen pikaetsintä Webistä

Pikahaku auttaa sinua saamaan tietoa heti kun sitä tarvitset. Kun annat uuden sanan tai ilmauksen, voit etsiä sen nopeasti suosituilta web-sivustoilta tai hakea palveluja, kuten Google-haku, Wikipedia, Google-kääntäjä ja Google-sanakirja.
  1. Napauta alkunäytöltä > Pikahaku.
  2. Jos näyttöruudun näppäimistö on auki, paina sulkeaksesi sen ensin, jotta näet alavälilehdet.
  3. Liu'uta välilehtien poikki valitaksesi sen, mistä haluat etsiä tietoja. Syötä sitten hakuruutuun etsimäsi asia.
  4. Napauta .
Vihje: Etsittyäsi kohteen yhdeltä välilehdeltä voit siirtyä muille välilehdille saman termin etsimiseksi sieltä automaattisesti.

Sanojen kääntäminen muille kielille

1. Napauta alkunäytöltä > Pikahaku.
  2. Jos näyttöruudun näppäimistö on auki, paina sulkeaksesi sen ensin, jotta näet alavälilehdet.
  3. Liu'uta Google-kääntäjä-välilehdelle.
  4. Valitse kohdasta Kielestä alkuperäinen kieli, syötä sitten sana tai ilmaus, jonka haluat kääntää.
  5. Valitse kohdasta Kieleen käytettävissä olevista käännettävistä kielistä.
  6. Napauta Käännä.