Tietojen lähettäminen Bluetoothin avulla

Voit käyttää Bluetoothia lähettämään tietoja puhelimestasi toiselle Bluetooth-käyttöönotetulle laitteelle kuten puhelin tai kannettava tietokone. Voit lähettää seuraavan tyyppisiä tietoja, riippuen laitteesta, johon lähetetään:
  • Kuvat ja videot
  • Kalenteritapahtumat
  • Yhteystiedot
  • Äänitiedostot

Ennen kuin aloitat, aseta vastaanottava laite havaittavaan tilaan. Saatat myös tarvita asettaa sen tilaan ​“‍Vastaanota säteilyjä” tai ​“‍Vastaanota tiedostoja”. Lisätietoja tietojen vastaanottamisesta Bluetoothin kautta on laitteesi ohjeissa.

Kun ensimmäisen kerran siirrät tietoja puhelimesi ja toisen laitteen välillä, sinun tarvitsee syöttää tai vahvistaa turvallisuussalasana. Sen jälkeen puhelimesi ja toinen laite ovat muodostaneet parin, eikä sinun tarvitse vaihtaa salasanoja siirtääksesi tietoja tulevaisuudessa.
  1. Avaa puhelimessasi sovellus, joka sisältää tietoja tai tiedoston, jonka haluat lähettää.
  2. Noudata lähetettävän tiedostotyypin mukaisia ohjeita:
    Valokuva tai video Kun olet ottanut kuvan, napauta Kamera-esikatselunäytöstä ja napauta sitten Bluetooth.
    Valokuvat tai videot
    1. Valitse albumi Galleria-sovelluksen Albumit-välilehdestä .
    2. Napauta ja napauta sitten Bluetooth.
    3. Valitse valokuvat ja videot, jotka haluat jakaa ja napauta sen jälkeen Seuraava.
    Yhteystieto
    1. Napauta Henkilöt-sovelluksen Kaikki-välilehteä , paina ja pidä yhteystietoa ja napauta sitten Lähetä vCard-yhteystieto.
    2. Napauta alhaalla nuolikuvaketta, ja valitse sitten Bluetooth näytetystä luettelosta.
    Kalenterin tapaaminen tai tapahtuma Paina ja pidä tapahtumaa kalenterin Päivänäkymässä, Esityslistanäkymässä tai Viikkonäkymässä ja napauta sitten Jaa > Bluetooth.
    Musiikkiraita Kun musiikkiraita näkyy Musiikki-sovelluksen Nyt soi -näyttöruudussa, paina MENU, ja napauta sitten Jaa > Bluetooth.
    Äänitallenne Napauta Äänitallennin-päänäyttöruudussa , ja napauta sitten Bluetooth.
  3. Käynnistä Bluetooth, jos sinua kehotetaan tekemään niin.
  4. Jos et ole muodostanut laiteparia vastaanottavan laitteen kanssa aikaisemmin, napauta Hae laitteita.
  5. Napauta vastaanottavan laitteen nimeä.
  6. Jos sinua kehotetaan tekemään niin, hyväksy laiteparin muodostuspyyntö puhelimellasi ja vastaanottavalla laitteella.

Anna myös sama salsana sekä puhelimellasi että toisella laitteella tai vahvista automaattisesti generoitu salasana.

7. Hyväksy tiedosto vastaanottavassa laitteessa.

Lähetettyjen tietojen tallennuspaikka

Kun lähetät tietoja puhelimestasi Bluetoothin avulla, tietojen tallennuspaikka riippuu lähetettyjen tietojen tyypistä ja vastaanottavasta laitteesta.

Jos lähetät kalenteritapahtuman tai yhteystiedon, se lisätään normaalisti vastaavaan sovellukseen vastaanottavassa laitteessa. Jos lähetät esimerkiksi kalenteritapahtuman yhteensopivaan puhelimeen, tapahtuma näytetään kyseisen puhelimen kalenterisovelluksessa.

Jos lähetät toisen tiedostotyypin Windows-tietokoneeseen, se tallennetaan normaalisti Bluetooth Exchange -kansioon henkilökohtaisten asiakirjakansioittesi joukkoon.

• Windows XP:ssä polku voi olla: C:\Documents and Settings\[your username]\My Documents\Bluetooth Exchange
  • Windows Vista:ssa polku voi olla: C:\Users\[your username]\Documents
  • Windows 7:ssä polku voi olla: C:\Users\[your username]\My Documents\Bluetooth Exchange Folder

Jos lähetät tiedoston toiseen laitteeseen, tallennettu paikka saattaa riippua tiedostotyypistä. Jos lähetät esimerkiksi kuvatiedoston toiseen matkapuhelimeen, se voidaan tallentaa kansioon nimellä "‍Kuvat"‍.