Yhdistäminen virtuaaliseen yksityiseen verkkoon (VPN)

Lisää, aseta ja hallitse puhelimesi avulla virtuaalisia yksityisiä verkkoja (VPN-verkkoja), jotka mahdollistavat suojatun paikallisen verkon, kuten yritysverkon, sisäpuolella olevien resurssien käytön.

Työpaikallasi käytetyn VPN:n tyypistä riippuen saatat joutua syöttämään käyttöoikeustietosi ja/tai asentamaan turvallisuustodistukset ennen kuin voit liittyä yrityksesi paikallisverkkoon. Saat nämä tiedot verkkosi ylläpitäjältä.

HTC ChaCha täytyy myös muodostaa Wi-Fi- tai datayhteys ennen kuin voit muodostaa VPN-yhteyden.

Turvasuositustallennustilan määrittäminen

Jos verkkosi ylläpitäjä käskee sinun ladata ja asentaa turvallisuustodistukset, sinun täytyy ensin määrittää HTC ChaCha -puhelimen valtuustietojen tallennustila.

1. Paina alkunäytöltä ja napauta Asetukset > Turvallisuus.
  2. Napauta Aseta salasana.
  3. Syötä uusi salasana turvasuositustallennustilaa varten.
  4. Vieritä alaspäin, vahvista salasana ja napauta sitten OK.
  5. Valitse Käytä suojattuja valtuustietoja-valintaruutu.
Tämän jälkeen voit ladata ja asentaa tarvitut todistukset päästäksesi paikallisverkkoosi. Voit kysyä neuvoja verkkosi ylläpitäjältä.

VPN-yhteyden lisääminen

1. Paina alkunäytöltä ja napauta Asetukset > Yhteydet ja verkot.
  2. Napauta VPN-asetukset > Lisää VPN ja napauta sitten VPN:n tyyppi, jonka haluat lisätä.
  3. Napauta VPN-asetukset ja määritä ne verkon ylläpitäjältä saamiesi turvallisuustietojen mukaan.
  4. Paina ja napauta sitten Tallenna.
Tämän jälkeen VPN lisätään VPN-asetukset-näyttöruudun VPN-asetukset-osaan.

VPN-verkkoon yhdistäminen

1. Paina alkunäytöltä ja napauta Asetukset > Yhteydet ja verkot.
  2. Napauta VPN-asetukset.
  3. Napauta VPN-yhteydet-osasa VPN, johon haluat yhdistää.
  4. Kehotettaessa syöttämään kirjautumisen valtuustiedot syötä ne ja napauta sitten Yhdistä. Kun olet saanut yhteyden uudelleen, VPN yhdistetty-kuvake ilmestyy otsikkorivin ilmoitusalueelle.
Avaa web-selain päästäksesi resursseihin, kuten intranet-sivustot yritysverkossasi.

VPN-yhteyden katkaiseminen

1. Paina ja pidä otsikkoriviä, ja liu'uta sitten sormeasi avataksesi Ilmoitukset-paneelin.
  2. Napauta VPN-yhteys palataksesi VPN-asetukset -näyttöruudulle, ja napauta sitten VPN-yhteys siitä irtautumiseksi.
Kun HTC ChaCha VPN-yhteys on katkaistu, VPN irrotettu -kuvake näkyy nimipalkin ilmoitusalueella.