Ennustavasta tekstistä
ASETUKSET JA PALVELUT

Ennustavasta tekstistä

Ennustava teksti ehdottaa sanoja kirjoittaessasi. Kun kirjoitat sanoja, ennustava teksti analysoi kirjoittamaasi ja antaa sinulle luettelon mahdollisista sanoista. Ennustava teksti ei ole oletuksena käytössä.

Ennustavan tekstin ottaminen käyttöön

1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Laitteiston näppäimistön asetukset.
  3. Napauta valintaruutua Ennustus.

Sanojen syöttäminen ennustavalla tekstillä

Näppäimistön ennustava teksti auttaa sinua kirjoittamaan nopeasti ja tarkasti.
Huomautus: Ennustava teksti on otettava ensin käyttöön valikosta > Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Laitteiston näppäimistön asetukset.
Syöttääksesi sanan ennustettavassa tilassa, tee jotain seuraavasta:
  • Jos näet sanan, jonka haluat korostaa vihreällä tai oranssilla, napauta yksinkertaisesti tilapalkkia sijoittaaksesi sanan tekstiisi.
  • Jos näet sanan, jota haluat näyttää ehdotuksissa ennenkuin olet lopettanut koko sanan kirjoittamisen, napauta sanaa lisätäksesi sen tekstiisi.
  • Jos nuolta näytetään ehdotusluettelon oikealla puolella, napauta nuolta nähdäksesi lisää ehdotuksia.

Toisen kielen asettaminen näppäimistölle

Tällä hetkellä käyttämäsi näppäimistön kielen lisäksi voit asettaa ennustavan tekstin kaksikieliseksi. Kun kirjoitat, saat sanaehdotuksia valitsemallasi kahdella kielellä.
  1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Kaksikielinen ennakointi ja valitse sen jälkeen haluamasi kieli.

Sanan lisääminen ennustavan tekstin sanakirjaan

HTC ChaCha on valmiiksi sanaluettelot, joista se hakee ennustavan tekstinsyötön ehdotuksia. Jos syöttäessäsi tekstiä napautat jotakin ehdotusluettelon sanaa, se lisätään automaattisesti ennustavaan tekstisanakirjaan, jos se ei ollut jo sanakirjassa.

Voit lisätä sanan luetteloon myös manuaalisesti.

1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Oma sanakirja > Muokkaa omaa sanakirjaa > Lisää.
  3. Syötä lisättävä sana ja napauta sen jälkeen OK.

Sanan muokkaaminen tai poistaminen ennustavassa tekstisanakirjassa

Voit muokata tai poistaa sanoja, joita aikaisemmin lisäsit ennustavaan tekstisanakirjaan.
  1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Oma sanakirja > Muokkaa henkilökohtaista sanakirjaa
    • Muokataksesi sanaa napauta sanaa itseään.
    • Poistaaksesi sanoja sanakirjasta paina ja napauta Poista. Valitse sen jälkeen poistettavat sanat ja napauta Poista.

Henkilökohtaisen sanakirjan varmuuskopioiminen muistikortillesi

Jos tallennuskortti on paikallaan, voit varmuuskopioida uudet sanat, jotka olet lisännyt ennustavan tekstin sanakirjaan.
  1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Oma sanakirja > Synkronoi henkilökohtainen sanakirja > Kopioi muistikortille.
  3. Kun sinua kehotetaan, napauta OK.

Henkilökohtaisen sanakirjasi tuominen muistikortiltasi

1. Paina alkunäytöltä ja napauta sitten Asetukset > Kieli ja näppäimistö > Kosketussyöttö.
  2. Napauta Oma sanakirja > Synkronoi henkilökohtainen sanakirja > Palauta muistikortilta.
  3. Kun sinua kehotetaan, napauta OK.

*Lisää kommenttisi tähän …
htc-chacha