Søgning efter og installation af programmer fra Android Market

Søgning efter og installation af programmer fra Android Market

Android Market™ er stedet, man går til, for at finde nye programmer til telefonen. Vælg fra en lang række gratis og betalte programmer fra produktivitet til underholdning. Når du finder et program, du ønsker, kan du nemt hente og installere det på telefonen med kun et par tryk med fingeren.
Hvis du vil have adgang til Android Market, skal du først oprette forbindelse til internettet med telefonens Wi-Fi- eller dataforbindelse og logge ind på din Google-konto.
Bemærk: Betalte programmer er aktuelt kun tilgængeligt i bestemte lande.

Søgning efter og installation af et program

Når du installerer programmer fra Android Market og bruger dem på telefonen, kan de kræve adgang til personlige oplysninger (f.eks. din placering, kontaktpersondata og andet) eller adgang til bestemte funktioner eller indstillinger på telefonen. Hent og installer kun programmer, som du stoler på.
Vigtigt:
  • Du skal have en Google Checkout-konto for at købe ting på Android Market. Se under Oprettelse af en Google Checkout-konto for at konfigurere en Google Checkout-konto, hvis du ikke har en.
  • Vær forsigtig, når du henter programmer, der får adgang til din telefons funktioner eller store mængder af dine data. Du har ansvaret for resultaterne af brugen af hentede programmer på telefonen.
  1. startskærmen trykker du på > Market. Når du åbner Android Market for første gang, vises vinduet Terms of Service. Tryk på Accepter for at fortsætte.
  2. Sådan finder du et program på Android Market:
    Til Gør dette
    Gennemgå fremhævede programmer Rul gennem listen over fremhævede programmer.
    Gennemgå programmer efter kategorier. Tryk på Programmer eller Spil, og tryk så på en kategori. Under en kategori kan du filtrere programmerne efter Flest hentede betalte, Flest hentede gratis eller Lige kommet ind.
    Søg efter et program. Tryk på på startskærmen på Android Market, indtast navnet eller typen på det program, du leder efter, og tryk så på til højre for søgefeltet.
  3. Tryk på et program for at læse en beskrivelse og brugeranmeldelser.
  4. Tryk på Installer (for gratis programmer) eller Køb (for betalte programmer).
    Bemærk: Du skal have en Google Checkout-konto for at købe ting på Android Market. Se under Oprettelse af en Google Checkout-konto for at konfigurere en Google Checkout-konto, hvis du ikke har en.
    Den efterfølgende skærm underretter dig om, at programmer kræver adgang til personlige oplysninger eller adgang til bestemte funktioner eller indstillinger på telefonen.
  5. Hvis du accepterer betingelserne, skal du trykke på OK for at starte download og installation af programmet. Hvis du valgte et betalt program, vil du efter tryk på OK blive omdirigeret til skærmen Google Checkout for at betale for programmet, før det overføres til telefonen.
Når du har installeret et program, skal du trykke på for at vende tilbage til startsiden for Android Market. Du kan også trykke på MENU og så trykke på Start.

Oprettelse af en Google Checkout-konto

Du skal have en Google Checkout-konto knyttet til din Google-konto for at købe ting fra Android Market.
Sådan opretter du en Google Checkout-konto:
  • På computeren går du til http://checkout.google.com.
  • Første gang, du bruger telefonen til at købe et program på Android Market, skal du følge prompterne på skærmen og indtaste dine faktureringsoplysninger.
Vigtigt: Når du har brugt Google Checkout én gang til at købe et program fra Android Market, vil telefonen huske din adgangskode, så du ikke skal indtaste den næste gang. Af den årsag skal du sikre telefonen, så du forhindrer andre i at bruge den uden din tilladelse. Se Sikkerhed for at få at vide, hvordan du sikrer telefonen.

Anmodning om tilbagebetaling for et program

Hvis du ikke er tilfreds med et program, kan du bede om en tilbagebetaling inden for 24 timer fra købet.Dit kreditkort bliver ikke debiteret, og programmet fjernes fra telefonen. Hvis du skifter mening, kan du installere programmet igen, men du kan ikke bede om pengene tilbage to gange.
  1. startskærmen trykker du på > Market > Downloads.
  2. Tryk på det program, der skal fjernes for at få pengene tilbage. Detaljeskærmen for programmet åbner.
  3. Tryk på Afinstaller & refund. Programmet fjernes, og debiteringen annulleres.
  4. Vælg årsagen til, at du fjerner programmet, og tryk så på OK.

Åbning af et installeret program

Gør et af følgende:
  • Hvis du ser ikonet i statuslinjen, skal du åbne meddelelsespanelet og så trykke på programmet for at åbne det. Se Åbning af meddelelsespanelet for at få mere at vide om, hvordan du åbner meddelelsespanelet.
  • startskærmen trykker du på > Market > Downloads. På skærmen Downloads trykker du på programmet for at åbne det.
  • startskærmen trykker du på . Find programmer på skærmen Alle programmer, og tryk så på det.

Afinstallation af et program

Du kan afinstallere ethvert program, som du har hentet og installeret fra Android Market.
  1. startskærmen trykker du på > Market > Downloads.
  2. Tryk på det program, du vil fjerne, og tryk så på Afinstaller.
  3. Når du bedes om det, skal du trykke på OK for at fjerne programmet på telefonen.
  4. Vælg årsagen til, at du fjerner programmet, og tryk så på OK.